Το πρόσφατο επεισόδιο στην Πολιτική Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ µεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του πολύπειρου Αλέκου Φλαµπουράρη µόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο τελευταίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αυταρχικές συµπεριφορές, µε αφορµή την αντίδραση Κασσελάκη στις διαφωνίες κορυφαίων στελεχών του κόµµατος σε σχέση µε το ζήτηµα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Και λέµε πως δεν είναι τυχαίο ακριβώς επειδή έχει να κάνει µε τον κ. Φλαµπουράρη, ο οποίος είναι από τους πιο µετριοπαθείς πολιτικούς στον ΣΥΡΙΖΑ, που γνωρίζει όσο λίγοι το κόµµα. Το κυριότερο, όµως, έχει να κάνει µε το γεγονός ότι εδώ και καιρό ο κ. Τσίπρας έχει «αποσύρει» την υποστήριξη που παρείχε τους προηγούµενους µήνες στον κ. Κασσελάκη. Αυτό αποτυπώνεται κυρίως στη στάση των δύο πιο κοντινών προσώπων στον πρώην πρωθυπουργό, του κ. Φλαµπουράρη και της Ολγας Γεροβασίλη. Απλώς ήταν ζήτηµα χρόνου να επισηµοποιηθεί αυτή η... απόσταση µε τη σύγκρουση Φλαµπουράρη µε τον Κασσελάκη και την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας.

Η αναδίπλωση Τεμπονέρα

Ο ∆ιονύσης Τεµπονέρας ήταν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε την πρωτοβουλία να γίνει η εκδήλωση µε Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη. Πίσω από την εκδήλωση, ωστόσο, κρύβονταν οι διαθέσεις του να ετοιµαστεί για τη σύγκρουση µε τον Στέφανο Κασσελάκη. Στο πλαίσιο αυτό είναι οι πλατφόρµες που έχει δηµοσιοποιήσει, αλλά και η οµάδα που έχει συγκροτήσει µε µπαρουτοκαπνισµένα πολιτικά στελέχη, όπως ο Αντώνης Κοτσακάς και ο Χάρης Τσιόκας. Το γεγονός, ωστόσο, της ξαφνικής εµφάνισης Κασσελάκη στο θέατρο «Αλφα» ανάγκασε τον Αχαιό πολιτικό να τον εξυµνεί και να κάνει δηλώσεις στήριξης του µεγάλου αρχηγού, αλλά και του κοµβικού ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και µια παροιµία ταιριάζει γάντι, πως ο Τεµπονέρας «πήγε για µαλλί και βγήκε κουρεµένος».

Η έμμεση δικαίωση Ανδρουλάκη…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγµή δεν είδε µε θετικό µάτι την εκδήλωση που έγινε στο θέατρο «Αλφα» µε πρωτοβουλία του ∆ιονύση Τεµπονέρα και χορηγία από την «Εφηµερίδα των Συντακτών». Θεωρούσε εξαρχής πως στην πραγµατικότητα αφορούσε τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσοντας σε αυτά τις φιλοδοξίες Τεµπονέρα, την αµφισβήτηση Κασσελάκη, αλλά και την πρόσφατη διάσπαση και τη δηµιουργία της «Νέας Αριστεράς». Γι’ αυτό και αντιµετώπιζε ως πολιτικό λάθος τη συµµετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Γι’ αυτό και ο Ανδρουλάκης µετά την ξαφνική παρουσία Κασσελάκη και τον τρόπο που αντιµετώπισε την εκδήλωση ο πρόεδρος Στέφανος ένιωθε πλήρως δικαιωµένος για τη στάση του απέναντι στη συγκεκριµένη πρωτοβουλία.

Εμπιστοσύνη

Πληροφορούµαι πως έπειτα από χρόνια το ΚΚΕ έχει βρει στο πρόσωπο του Ρίζου Μαρούδα τον αγροτοσυνδικαλιστή στον οποίο µπορεί να επενδύσει (και) σε πολιτικό επίπεδο. Ο εκπρόσωπος των µπλόκων της Λάρισας είναι παραπάνω από βέβαιο πως τα προσεχή χρόνια θα παίξει σηµαντικό ρόλο στα δρώµενα του κόµµατος. Κάποιοι, δε, θα τον ήθελαν ακόµα και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Χολωμένη με την ηγεσία

Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ µοιάζουν όχι απλώς ανήσυχοι για το µέλλον του κόµµατος, αλλά και χολωµένοι µε την ηγεσία. Πρώτη σε αυτή την κατηγορία είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου. Εδώ και καιρό η βουλευτής Θεσσαλονίκης έχει περιορίσει τις εµφανίσεις της στα ΜΜΕ και µοιάζει να περιµένει την επόµενη µέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, στους συνοµιλητές της µόνο φειδωλή δεν είναι στην κριτική που ασκεί στην ηγεσία του κόµµατος.

Χωρίς την παλιά φρουρά

∆εν ξέρω αν ήταν τυχαίο, πάντως από την εκδήλωση στο θέατρο «Αλφα» απουσίαζε η παλαιά φρουρά της Αριστεράς - βλέπε Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη αυτά της «Νέας Αριστεράς» δεν βλέπουν µε πολύ θετικό µάτι τα ανοίγµατα και, πολύ περισσότερο, την προοπτική της συνεργασίας µε το ΠΑΣΟΚ.

! Ποιος υπουργός έκανε παρέµβαση στη διεύθυνση εφηµερίδας, ενοχληµένος από µια γελοιογραφία;

Στα ΜΜΕσα

Ο έµπειρος δηµοσιογράφος Μάκης Πολλάτος, µε µακρά διαδροµή σε πολλά ΜΜΕ, αποχώρησε από το site του «Πρώτου Θέµατος» και ανέλαβε επιτελική θέση στη «Lifo».

Περιοδεία

Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, προκειµένου να περιοδεύσει σε όσο τo δυνατόν περισσότερους νοµούς. Ο γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ θα παραµείνει στο νησί έως αύριο. Θα πάρει µέρος σε συνελεύσεις και θα έχει συναντήσεις µε φορείς.

Συγγνώμη

Tην προηγούµενη εβδοµάδα µεταφέραµε την πληροφορία πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει στο Συνέδριο να καθαιρέσει τη Ράνια Σβίγκου από τη θέση της γραµµατέως του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον πλέον θεσµικό τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ µάς ενηµέρωσε πως δεν υπάρχει τέτοια διάθεση και πως βούληση του κ. Κασσελάκη είναι να διατηρήσει την κυρία Σβίγκου στην εν λόγω κοµβική κοµµατική θέση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητάµε συγγνώµη για τη λανθασµένη πληροφορία και την όποια αναστάτωση προκαλέσαµε.

Χρίσμα

Στο τέλος του µήνα, ο γνωστός δηµοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς θα πάρει και επίσηµα το χρίσµα του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.∆. Ο Αυτιάς θα αναλάβει την επαφή όχι µόνο µε την Οµογένεια, αλλά και µε τις ακριτικές περιοχές.

Δημοσιεύθηκε στο Secret