Πρόεδρος στον ΣΠΑΥ ξανά ο Κωνσταντάτος

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήµαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Συνδέσµου Προστασίας και Ανάπτυξης Υµηττού (ΣΠΑΥ) για την περίοδο 2024-2028. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο δήµαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, και γραµµατέας ο Βασίλης Σιαµάνης, δηµοτικός σύµβουλος Παπάγου-Χολαργού. Ο δήµαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που πληροφορίες τον ήθελαν να κινείται δραστήρια τις προηγούµενες µέρες για να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δηµάρχων-µελών του ΣΠΑΥ, τελικά το ξανασκέφτηκε και δεν έβαλε υποψηφιότητα. Τα αποτελέσµατα της ψηφοφορίας, άλλωστε, έδειξαν ότι δεν υπήρξε «έδαφος» για τον κ. Κωνσταντέλλο. Επί συνόλου 20 µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, 13 ψήφισαν υπέρ του κ. Κωνσταντάτου, 5 ψήφισαν λευκό και 2 µέλη απουσίαζαν. Αραγε τα αποτελέσµατα στον ΣΠΑΥ αποτελούν οιονεί αποτέλεσµα και για την ΚΕ∆Ε;

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εκτελούνται στον ∆ήμο Βριλησσίων, συμφώνα με τον σχεδιασμό της νέας ∆ημοτικής αρχής του Γιάννη Πισιμίση.

Εξαίρεση

Την απαλλαγή των σεισµόπληκτων κατοίκων του ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας από τον ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά του επιδόµατος ενοικίου, ιδιαίτερα για όσους συνεχίζουν να ζουν σε «κόκκινα» και «κίτρινα» κτίρια µε κίνδυνο της ζωής τους, ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο δήµαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Την υπό κατασκευή συνοριακή διάβαση του Λαιμού στις Πρέσπες θα επισκεφτεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Πρώτη φορά

∆ηµοτική Αστυνοµία απέκτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ∆ήµος Σαρωνικού, επί δηµαρχίας ∆ηµήτρη Παπαχρήστου. Το πρώτο περιπολικό µε τον µοναδικό δηµοτικό αστυνόµο ανέλαβε υπηρεσία, µε πρώτη αποστολή την προστασία του περιβάλλοντος από το µεγάλο πρόβληµα των παράνοµων χωµατερών. Αλλοι τρεις δηµοτικοί αστυνοµικοί θα προστεθούν στη δύναµη, όταν ολοκληρώσουν την εξάµηνη εκπαίδευσή τους.

«Πληθώρα απευθείας αναθέσεων» από την προηγούμενη ∆ημοτική αρχή κατήγγειλε στο ∆ημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής.