Κομποστοποίηση στα σχολεία των Βριλησσίων

Η νέα διοίκηση στον ∆ήµο Βριλησσίων προσπαθεί να βάλει την κοµποστοποίηση στις σχολικές µονάδες, µε στόχο τη βιώσιµη διαχείριση των αποβλήτων. Το πρόγραµµα αυτό ανταποκρίνεται σε µια ανάγκη της εποχής για δράσεις που προάγουν την πράσινη σκέψη και την οικολογική ευαισθητοποίηση των νέων.

Ο δήµαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιµίσης, είχε την ευκαιρία να µιλήσει στους µαθητές για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων που θα µετατρέπονται σε κοµπόστ στο σχολείο τους. Η κοµποστοποίηση στα σχολεία συνιστά µια µοναδική ευκαιρία για βιωµατική µάθηση. Οι µαθητές συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα στο σχολείο τους, τα οποία στη συνέχεια µετατρέπονται σε κοµπόστ εντός του κοµποστοποιητή, ο οποίος παραχωρείται δωρεάν από τον ∆ήµο Βριλησσίων.

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπτυξη του αθλητισμού στους ∆ήμους του Βορείου Τομέα.

Παραγραφή

Χρονικό ορίζοντα στην παραγραφή οφειλών βάζει ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από προσφυγή πολίτη, ο οποίος κατήγγειλε την άρνηση δήµου να διαγράψει οφειλή προερχόµενη από κλήση για παράνοµη στάθµευση του έτους 2014, για την οποία ενηµερώθηκε µόλις το έτος 2023. Η ταµειακή βεβαίωση του προστίµου ισχύει µόνο όταν γίνεται αυστηρά εντός τριετίας από την κλήση.

Σε νέο κτίριο μετακόμισαν οι υπηρεσίες του ∆ήμου Πατρέων. Πρόκειται για το παλιό Αρσάκειο, που μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο κτίριο.

Επισκευές

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτίρια της Αθήνας τέθηκε στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο, µε πρωτοβουλία του δηµοτικού συµβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκου Σοφιανού, ο οποίος παρουσίασε και µια καταγραφή µε 80 σχολικά κτίρια που χρήζουν άµεσης επισκευής. Με αφορµή αυτή την αναφορά, η διοίκηση ∆ούκα καταγράφει τα προβλήµατα σχολείο-σχολείο.

Υποψήφιος για το ∆.Σ. είναι και ο Γιάννης Μουράτογλου, ο επί χρόνια πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕ∆Ε.