Τα πολλά σενάρια μιας διάρρηξης

Χαµός έγινε, µαθαίνω, στα γραφεία των «Σπαρτιατών» την Τρίτη, όταν πρώην συνεργάτης του προέδρου Βασίλη Στίγκα εντόπισε πως έγινε διάρρηξη στα συρτάρια του γραφείου του. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο Β. Στίγκας και η ιδιαιτέρα του κατηγορούνται από τον συνεργάτη-δηµοσιογράφο του προέδρου πως άνοιξαν και απέσπασαν από το συρτάρι του σκληρούς δίσκους µε στοιχεία τα οποία έχουν σχέση µε τη δικογραφία που αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη σε βάρος της Κ.Ο. των «Σπαρτιατών». Το απόγευµα της Τρίτης ο συνεργάτης έκανε καταγγελία στο Γραφείο Ασφαλείας της Βουλής, καθώς και στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Ο στενός συνεργάτης του Β. Στίγκα κατήγγειλε τον πρόεδρο, αλλά και τον γιο του, που, όπως ανέφερε, επέβλεπε τη διαδικασία διάρρηξης του γραφείου του. Αµεσα ειδοποιήθηκε το Αστυνοµικό Τµήµα του Συντάγµατος να προχωρήσει σε διαδικασία αυτοφώρου. Οπως µαθαίνω, στον πρώτο όροφο της Βουλής... έγινε χαµός µε την επέµβαση της Αστυνοµίας και ξεκίνησε έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, ακούγονται πολλά σενάρια για αυτή τη διάρρηξη, όπως και πολλές υπόγειες διαδροµές εντός της Βουλής, που συνθέτουν ένα περίεργο παζλ γύρω από το πρόσωπο του Βασίλη Στίγκα. Μάλιστα, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές των «Σπαρτιατών» που σκέφτονται να εγκαταλείψουν το όχηµα! Πάντως, την Τετάρτη, µία ηµέρα µετά τη διάρρηξη, ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» επέλεξε να µη µιλήσει στη συνεδρίαση για το πόρισµα των Τεµπών, αλλά να ταξιδέψει µέχρι τη Γαλλία, για να έχει συνάντηση µε την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και µέλη της Εθνικής Συσπείρωσης

Στρατηγός

Το πατρινό καρναβάλι πέρασε, µε την υφυπουργό Υποδοµών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, να κλέβει την παράσταση! Ντύθηκε «στρατηγός» στην καρναβαλική Πάτρα, από όπου άλλωστε κατάγεται. Η πολύ δραστήρια Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία δεν φοβάται να «τσαλακωθεί», συµµετείχε στο δρώµενο των Στρατηγών του πατρινού καρναβαλιού, οι οποίοι έφεραν τον πρίγκιπα «Χάρη του Μπουλουµπίνα» και τα Μάρµαρα στην Πάτρα. Η «στρατηγός» έκανε παρέλαση και συνόδευσε τις αντιπροσωπείες των ξένων πρεσβειών, που ήρθαν µε λιµουζίνες και άµαξες, µε την παρουσία καλλιτεχνών διεθνούς κύρους. Η υφυπουργός, που πέρασε το τριήµερο στην αγαπηµένη της πόλη, πήρε µέρος και στην παιδική παρέλαση µε άλλη στολή... αρλεκίνας!

Ψηλή

Στα γνώριµα πηγαδάκια της επέστρεψε η δηµοσιογράφος και πλέον εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά. Η πολύ έµπειρη πολιτική συντάκτρια, το όνοµα της οποίας επί σειράν ετών είχε ταυτιστεί µε το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, από άλλο µετερίζι βρέθηκε στη Βουλή, για να παρακολουθήσει τη συζήτηση επί του πορίσµατος για την τραγωδία των Τεµπών. Στο καφενείο δέχθηκε συγχαρητήρια για τα νέα της καθήκοντα από βουλευτές της «γαλάζιας» παράταξης αλλά και άλλων κοµµάτων. «Τελικά, είσαι πολύ ψηλή!», σχολίασε ο αντιπρόεδρος Θ. Μπούρας. «Καθιστή που σε έβλεπα στα κανάλια δεν φαινόσουν», είπε και της ευχήθηκε καλή δύναµη.

Μένει Ελλάδα

Πρόταση έγινε, επαφές έγιναν, η συζήτηση άνοιξε, αλλά ο πρώην υπουργός και καθηγητής Ευριπίδης Στυλιανίδης επέλεξε να µείνει Ελλάδα. Μια πρόταση που ήρθε να καταρρίψει όσα σενάρια ακούγονταν πριν από έναν µήνα. Πως δηλαδή υπάρχει εντολή από το Μαξίµου όσοι βουλευτές καταψήφιζαν το ν/σ για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών θα έτρωγαν πάγο και θα πήγαιναν στον πάγκο! Την παραφιλολογία ήρθε να διαλύσει η πρόταση που µαθαίνω ότι έγινε στον βουλευτή Ροδόπης της Νέας ∆ηµοκρατίας, ο οποίος είναι ο µακροβιότερος υπουργός των τελευταίων κυβερνήσεων από τον χώρο της Νέας ∆ηµοκρατίας και µε µεγάλη εµπειρία στα διεθνή και ευρωπαϊκά θέµατα.

Με νέο look

Ξαφνικά εµφανίστηκε µε νέο look και από το µακρύ καρέ, το µαλλί ήρθε και µάκρυνε πολύ περισσότερο! Τόσο πολύ που δεν την αναγνώρισαν τη βουλευτίνα...

Φρουτάκια

Η στήριξη του Βασίλη Κόκκαλη (φωτ.) στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, είναι έτσι κι αλλιώς αδιαµφισβήτητη. Ο βουλευτής Λάρισας, όµως, φαίνεται ότι έχει συντονιστεί πλήρως µε τον αρχηγό του κόµµατος και, όπως ο πρόεδρος εµφανίστηκε σε τηλεοπτική εκποµπή φορώντας κάλτσες µε αστακούς, έτσι και ο κ. Κόκκαλης εισήλθε στο Κοινοβούλιο φορώντας κάλτσες που είχαν σχέδια φρουτάκια, συγκεντρώνοντας τα βλέµµατα όσων βέβαια το αντιλήφθηκαν. Απορία όλων ήταν αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψε τον πρόεδρο ή αν και ο ίδιος συνηθίζει να ντύνεται µοντέρνα.

Η Βουλή στον Εβρο

Στον Εβρο ταξίδεψαν ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδεύοντας αντιπροσωπείες των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Ο λόγος ήταν να δουν από κοντά την κατασκευή του φράχτη και την αποτελεσµατικότητα των µέτρων αποτροπής της παράνοµης µετανάστευσης µαζί µε στελέχη της Ελληνικής Αστυνοµίας, της Frontex και των υπουργείων Αµυνας και Μετανάστευσης. Στην αποστολή συµµετείχε ο πρόεδρος της Επιτροπής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, ∆ηµόσιας Τάξης και ∆ικαιοσύνης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αλλά και ο Χρήστος Κέλλας, πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Τα µέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Επιχειρησιακό Κέντρο Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Αλεξανδρούπολης, ενώ οι εκπρόσωποι της αυστριακής και της ουγγρικής αποστολής είχαν παράλληλα ξεχωριστές συνοµιλίες µε τα µέλη της Frontex από τις χώρες τους.

Tα extensions της κυρίας

Κάποιες γλώσσες έκαναν λόγο για πολύ καλές βιταµίνες για τα µαλλιά, που κάνουν θαύµατα. Αλλες, πιο έµπειρες, εντόπισαν τα extensions που έβαλε η κυρία και θυµίζει Ραπουνζέλ!