Ελβετικό «παράθυρο» για τον σιδηρόδρομο

Η αναβίωση του παλιού µετρικού σιδηροδροµικού δικτύου στην Πελοπόννησο και τη ∆υτική Ελλάδα, που έφτιαξε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ήταν το θέµα ηµερίδας που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισµού. Συµµετείχαν εκπρόσωποι υπουργείων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ακαδηµαϊκής κοινότητας και των πολιτών. Την Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐµης. «Αναγνωρίστηκε η πιθανή συµβολή της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόµου στις τοπικές επιβατικές µεταφορές, στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και των οικισµών και στην αξιοποίηση βιώσιµων τεχνολογιών», δήλωσε ο κ. Ζαΐµης.

∆ιάλογο από μηδενική βάση ζητά η ΚΕ∆Ε με το υπουργείο Υγείας για τη θεσμική λειτουργιά των κέντρων πρόληψης.

Λεπτομέρειες

Το έργο ανακαίνισης του ∆ιοικητηρίου Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ∆ηµήτρης Πτωχός. «Ηρθαµε να δούµε όλες τις λεπτοµέρειες που θα βάλουν ξανά το έργο σε έναν καλό ρυθµό, προκειµένου να στεγάσουµε όλες τις υπηρεσίες µας και να µειώσουµε τα λειτουργικά µας έξοδα», τόνισε ο κ. Πτωχός. Παρόµοια ζητήµατα απασχολούν και τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

Στο πρόγραμμα «Απόλλων» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάσσεται η περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο Δίκτυο

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Πεντέλης, µε εισήγηση της δηµάρχου, Νατάσας Κοσµοπούλου, ενέκρινε οµόφωνα τη συµµετοχή του δήµου στο Ελληνικό ∆ίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων. Ο ∆ήµος Πεντέλης είναι ένας από τους 91 του ∆ικτύου για την ανάπτυξη και τη διασφάλιση ενός ισχυρού συστήµατος πολιτικής προστασίας της Αυτοδιοίκησης, µε τη βοήθεια της Τεχνητής Νοηµοσύνης.

Πόλο έλξης αποτέλεσε το περίπτερο της περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση γενικού τουρισμού στο Παρίσι «Salon Μondial du Τourisme».

Εντοπισμός

Εκατοντάδες είναι οι δηµότες που αξιοποιούν τις δυνατότητες της CITIFY - Papagou-Cholargos Smart City. Ο δήµαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Η κοινωνία Παπάγου-Χολαργού σφύζει από ενεργούς πολίτες, που νοιάζονται για την πόλη τους. Με την εφαρµογή CITIFY όλοι γίνονται αρωγοί στον εντοπισµό προβληµάτων της πόλης µας, µε αποτέλεσµα τη γρήγορη επίλυσή τους».