Η αλήθεια Κουτσούμπα για τη ΓΣΕΕ

Μια µεγάλη αλήθεια είπε στην οµιλία του στη Βουλή ο γραµµατέας του ΚΚΕ, την οποία πρέπει να κοιτάξουν κατάµατα στο ΠΑΣΟΚ. Ο ∆ηµήτρης Κουτσούµπας (φωτ.) αναφέρθηκε στη µεγάλη απεργία που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου, για την οποία, απευθυνόµενος στον Ν. Ανδρουλάκη, είπε: «Εσείς του ΠΑΣΟΚ, µε τη συνδικαλιστική σας ηγεσία στη ΓΣΕΕ, κάνατε τα πάντα για να την υπονοµεύσετε και αποτύχατε». Και εν προκειµένω έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Κουτσούµπας, καθώς οι πάντες γνωρίζουν ότι, εκτός όλων των άλλων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δεν µπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην επιστολή που του απέστειλε η Α∆Ε∆Υ για τη διοργάνωση της απεργίας. Στη Χαριλάου Τρικούπη, αν θέλουν να συνδεθούν µε τα συνδικάτα και τους εργαζόµενους, επιβάλλεται να διαχωρίσουν πλήρως τη θέση τους από µια συµβιβασµένη ηγεσία. Οσοι, δε, γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία των «πράσινων» συνδικαλιστών ξέρουν ότι υπάρχουν πρόσωπα κύρους που µπορούν να αλλάξουν την εικόνα των συνδικάτων, δηµιουργώντας µια νέα παράταξη.

Βορίδης και Γεραπετρίτης

Η κυβέρνηση φάνηκε πως αντιµετώπισε µεγάλες δυσκολίες στη χάραξη γραµµής για το θέµα των Τεµπών. Ολες τις προηγούµενες ηµέρες είχε πάρει πάνω του την υπεράσπιση της κυβέρνησης -απελπιστικά µόνος του- ο Μάκης Βορίδης. Οι πιο µυηµένοι αντιλήφθηκαν τις δυσκολίες όταν άκουσαν τον Γιώργο Γεραπετρίτη να δίνει την Τετάρτη το πρωί συνέντευξη (ρ/σ ΣΚΑΪ), προκειµένου να αποσαφηνίσει τη θέση της κυβέρνησης. Και το επισηµαίνουµε διότι δεν είθισται υπουργός Εξωτερικών να παρεµβαίνει σε τέτοια θέµατα...

Φωτογραφία

Ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε το άρθρο του Στ. Κασσελάκη στην «Εφηµερίδα των Συντακτών», που ζητούσε πρόωρες εκλογές. Οι συζητήσεις αφορούσαν την επιλογή της εφηµερίδας να συνοδεύσει το άρθρο µε φωτογραφία του Κασσελάκη µε στρατιωτικά, κάτι πρωτόγνωρο για τα πολιτικά ήθη µας.

Στα ΜΜΕσα

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων στα social media σχεδιάζει η ΕΡΤ. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η αρχή θα γίνει τον Απρίλιο µε ειδήσεις που θα παρουσιάζονται µέσα από το ΤikΤok και το Instagram. 

Ενα τραπέζι προς τιμήν της Αρβελέρ 

Ενα σηµαντικό τραπέζι διοργανώθηκε την Τρίτη το βράδυ προς τιµήν της Ελένης Αρβελέρ, της κορυφαίας εν ζωή Ελληνίδας. Για τους µη γνωρίζοντες, η κυρία Αρβελέρ είχε στενή προσωπική φιλία µε τον αείµνηστο Μάνο Χατζιδάκι. Για αυτό και το τραπέζι έγινε στον «Μαγεµένο Αυλό», στο Παγκράτι, αγαπηµένο στέκι του κορυφαίου µουσικοσυνθέτη. Συνδαιτυµόνες ήταν η Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρέσβης της Αµερικής, Τζορτζ Τσούνης, µε τη σύζυγό του, ο Θανάσης Μαρτίνος µε τη σύζυγό του, Μαρίνα, ο Γιώργος Προκοπίου κ.ά. Η παρέα διασκέδασε µε τραγούδια του Χατζιδάκι, ανάµεσα σε αυτά και τα «Τραγούδια για την Ελένη», που είχε γράψει το 1978.

Αυτόνομα

Οριστικά αυτόνοµη θα είναι η παρουσία του κόµµατος Κόσµος στις ευρωεκλογές, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει πεδίο συνεννόησης του Πέτρου Κόκκαλη µε τη «Νέα Αριστερά». Ο στόχος είναι να δηµιουργηθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, µε οικολογικό αποτύπωµα.

Χαμόγελα στη Χαριλάου

Τρικούπη Τα χαµόγελα επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ µετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας. Το ΠΑΣΟΚ ανάγκασε τα υπόλοιπα κόµµατα της αντιπολίτευσης να συστρατευθούν πίσω από τη δική του πρόταση, αλλά και να καταδειχτεί πως αυτό είναι η πιο ισχυρή δύναµη απέναντι στην κυβέρνηση. Είχαν προηγηθεί, δε, και οι πετυχηµένες περιοδείες Ανδρουλάκη σε Περιστέρι, Κορυδαλλό και Χαλάνδρι. Το καλό κλίµα ενίσχυσε και η ανακοίνωση της συµµετοχής του Γιάννη Μανιάτη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Ξεχωρίζει

Αρκετά κοντά έχει έρθει ο Νίκος Ανδρουλάκης µε τον Παύλο Χρηστίδη. Ο τελευταίος είναι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαδραµατίζουν κοµβικό ρόλο στη διαµόρφωση της γραµµής µέσα από τη σοβαρή παρουσία του στα ΜΜΕ, αλλά και τις πολιτικές παρεµβάσεις που εισηγείται.

Quiz: Ποιο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως ήταν ασόβαρη η πρόταση Κασσελάκη για την παρουσία διεθνών παρατηρητών στις εκλογές;


Διακήρυξη

Σε αµιγώς προεκλογικούς ρυθµούς µπαίνουν στη «Νέα Αριστερά», καθώς εντός των ηµερών θα δηµοσιοποιήσουν τη διακήρυξή τους για τις ευρωεκλογές. Παράλληλα, θα τρέξουν οι διεργασίες για τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου, στο οποίο θα µετέχουν και στελέχη από την ιστορική φρουρά, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιώργος Σταθάκης. Την ίδια ώρα, τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος, Κώστας Καρπόζηλος, µε τη συγκροτηµένη παρουσία του και την πολιτικότητα του λόγου του.

Βράβευση

Ο Ηλίας Μαµαλάκης είναι από τους πρώτους που καθιέρωσαν την τέχνη της µαγειρικής. Ετσι, λοιπόν, σε µια συγκινητική βραδιά, την περασµένη Παρασκευή, στο εστιατόριο «Ιαµα» στο Παλαιό Φάληρο, τιµήθηκε αυτός ο µύστης των γεύσεων. Τρεις δήµαρχοι, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος του Παλαιού Φαλήρου, ο Στέλιος Μαµαλάκης του Αγίου ∆ηµητρίου και ο Γιώργος Κουτελάκης της Νέας Σµύρνης, διοργάνωσαν µια βραδιάέκπληξη, στην οποία παρέδωσαν ξεχωριστά τιµητικές πλακέτες στον κ. Μαµαλάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί, δηµοσιογράφοι, αθλητές κ.ά. Ολοι είχαν να πουν µια ζεστή κουβέντα για τον αγαπητό κύριο Ηλία.