Ο Μητσοτάκης στη Βόρεια Ελλάδα για το φαινόμενο του bullying

Το κεφάλαιο της ενδοσχολικής βίας θα ανοίξουν ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίµου, αρχής γενοµένης από την ερχόµενη κιόλας εβδοµάδα. Το θέµα του bullying στις µικρές ηλικίες συνιστά εδώ και αρκετό καιρό κεντρικό µέληµα για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, µε τον Κυριάκο Πιερρακάκη να το χαρακτηρίζει ανοικτά ως το επόµενο µεγάλο του στοίχηµα, µετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θεσµοθέτηση της ίδρυσης µη κρατικών, µη κερδοσκοπικών πανεπιστηµίων στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραµµατιστεί µια µεγάλη εκδήλωση για το θέµα αυτό, η οποία θα πραγµατοποιηθεί σε δηµόσιο σχολείο της Βόρειας Ελλάδας, προκειµένου η συγκεκριµένη περίσταση να συνδυαστεί και µε την έµφαση που δίνει η Ν.∆. σε Μακεδονία και Θράκη ενόψει ευρωεκλογών, δεδοµένων των διαρροών που παρατηρούνται κυρίως προς τους σχηµατισµούς δεξιότερα του κυβερνώντος κόµµατος, και ιδιαίτερα προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο σχεδιασµός αυτός καταδεικνύει την επιθυµία του πρωθυπουργού να επικεντρώσει την προεκλογική εκστρατεία στα ζητήµατα που αφορούν την κοινωνία και το σύνολο των ενδιαφερόντων της, σε µια προσπάθεια να αποκρούσει εκ νέου την ατζέντα της τοξικότητας, που, όπως λένε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, προβάλλει και πάλι η αντιπολίτευση, παρά την εκ του αποτελέσµατος αποτυχηµένη αντίστοιχη τακτική, την οποία είχαν ακολουθήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές κάλπες.

Οι ορίτζιναλ νεοδημοκράτες του πρωθυπουργικού γραφείου

Το λέγαµε για πλάκα όλον αυτόν τον καιρό ότι, έτσι όπως πάει το πράγµα, θα ψάχνουµε µε το κιάλι τον Νεοδηµοκράτη στα κυβερνητικά κέντρα αποφάσεων. Ωστόσο, να που βρεθήκαµε προ τετελεσµένων µετά την έξοδο από το Μαξίµου των Παπασταύρου και Μπρατάκου. Βλέπετε, µέσα στο Μέγαρο Μαξίµου οι µοναδικοί ορίτζιναλ Νεοδηµοκράτες, µε σοβαρό κιόλας κοµµατικό βιογραφικό, στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού είναι πλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και ο διαχρονικός θεµατοφύλακας του συστήµατος Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά τα εσωκοµµατικά ζητήµατα, Θανάσης Νέζης. Γι’ αυτό και ο ίδιος θα έχει αυξηµένες αρµοδιότητες στο µέτωπο της επικοινωνίας µε το σύνολο του «γαλάζιου» στελεχιακού δυναµικού. Ολοι οι άλλοι είναι από µεταγραφή και οι περισσότεροι (πλην Βορίδη, που ήρθε από τα δεξιά της Ν.∆.) από την Κεντροαριστερά. Εχουν κι αυτά τη σηµασία τους, όπως και να το κάνουµε, σε µια τόσο έντονη πολιτικά περίοδο.

Ο πρώην περιφερειάρχης ∆υτικής Μακεδονίας Γιώργος ∆άκης προαλείφεται για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆., σε μια προσπάθεια να συσπειρωθούν οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι της περιοχής ενόψει ευρωεκλογών. Βλέπετε, πρόκειται για ένα από τα πλέον δύσβατα εκλογικά μονοπάτια για το κυβερνών κόμμα στις τελευταίες αναμετρήσεις.

Μονόδρομος...

Με τους «∆ηµοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου θα είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές ο Γιάννης Βούρος, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές έχασε τον ∆ήµο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας για µερικές δεκάδες ψήφους. Ηταν εµφανές ότι ο καλός ηθοποιός και πρώην δήµαρχος ψαχνόταν για την επιστροφή του στην πολιτική, µιας και πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στιγµή είχε προσεγγίσει τη Ν.∆. για το ενδεχόµενο να ενταχθεί στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Από τη στιγµή που δεν προχώρησε η µεταγραφή, ήταν µονόδροµος η συµµετοχή του στη λίστα του νεοσύστατου πολιτικού φορέα.


Στις ΗΠΑ θα µεταβεί τις προσεχείς ηµέρες ο Τζορτζ Τσούνης. Ο Αµερικανός πρέσβης θα δώσει το «παρών» στους καθιερωµένους εορτασµούς για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Ο κ. Τσούνης θα έχει µια καλή ευκαιρία, πάντως, να συναντηθεί στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης µε τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να είναι παρών στις επετειακές εκδηλώσεις.

Έρχεται ο Σπίρτζης

∆εν ξέρω πόσο θα χαρεί ο Στέφανος Κασσελάκης µε το ενδεχόµενο να τεθούν εκτός Βουλής οι «Σπαρτιάτες», καθώς µία από τις έδρες που θα πάρει το κόµµα του είναι στην Ανατολική Αττική. Για τους µη γνωρίζοντες, αυτό σηµαίνει ότι αυτοµάτως στη Βουλή θα µπει ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είναι από τους πιο σκληρούς εσωκοµµατικούς επικριτές του. Ο πρώην υπουργός σχεδόν σε καθηµερινή βάση παίρνει αποστάσεις από τον Κασσελάκη, για τον οποίο λέει πως δεν έχει καµία σχέση µε την Κεντροαριστερά και τις παραδόσεις της δηµοκρατικής παράταξης. Επίσης, δεν θα χαρεί καθόλου ο νυν βουλευτής Γιώργος Καραµέρος, ο οποίος πίστεψε πως µάλλον «ξεµπέρδεψε» µε τον Σπίρτζη...

Νέα όργανα έχει δεσµευτεί ότι θα δηµιουργήσει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης και µένει να δούµε αν θα εκφράζονται όλες οι τάσεις ή µόνο οι προεδρικοί. Το ενδιαφέρον έγκειται, πάντως, στο πεδίο της επικοινωνίας και του στρατηγικού σχεδιασµού, όπου εµφανώς χωλαίνει το ΠΑΣΟΚ. Ακούω ότι σε αυτές τις οµάδες που θα συγκροτηθούν θα ενταχθούν ατύπως δηµοσκόποι, καθώς και έµπειροι δηµοσιογράφοι. Οψόµεθα.

Νέος εκπρόσωπος

Μένοντας στους «Σπαρτιάτες», θέλω να σας ενηµερώσω πως ίσως χρειαστεί ο Ανδρουλάκης να αναζητήσει νέο εκπρόσωπο Τύπου. Και αυτό γιατί ο Θανάσης Γλαβίνας θα είναι από τους ωφεληµένους, κερδίζοντας µια έδρα για λογαριασµό του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Βλέπετε, ο πρόεδρος Νίκος έχει πει πως δεν επιθυµεί το στέλεχος που θα κατέχει αυτό το κοµβικό πόστο να είναι εν ενεργεία βουλευτής.