Πάρτι γενεθλίων με vegan τούρτα

Λίγο πιο µεγάλος από τη Ν.∆... είναι ο βουλευτής Aρτας του κόµµατος και πρώην υπουργός Γιώργος Στύλιος, αφού έχει γενέθλια µε λίγες ηµέρες διαφορά από την ίδρυση της «γαλάζιας» παράταξης. Ο βουλευτής, Κριός στο ζώδιο, δεν κατάφερε να κρύψει τα γενέθλιά του από τους συναδέλφους του, που άκουσαν στο τηλέφωνο να λέει «ευχαριστώ πολύ για τις ευχές» και τσίµπησαν την είδηση. Τα νέα µαθεύτηκαν και σιγά-σιγά το τηλέφωνο άρχισε να χτυπά ασταµάτητα και να µαζεύονται στο καφενείο για να του ευχηθούν. Τελικά, διαµορφώθηκε µια παρέα αρκετών βουλευτών, µεταξύ των οποίων και ο πολύ καλός φίλος του Γ. Στύλιου, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς. Μόλις άκουσε πως έχει τα γενέθλιά του, οργάνωσε αµέσως «πάρτι» µικρής κλίµακας, παραγγέλνοντας µάλιστα και τούρτα για να γιορτάσουν από µαγαζί µε vegan γλυκά και χωρίς ζάχαρη... Στον βουλευτή Αρτας ευχήθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµίας, Νίκος Παπαθανάσης, ο Φάνης Παπάς, ο Περικλής Μαντάς, ο Θανάσης Καββαδάς και αρκετοί ακόµα, που του τραγούδησαν «µεγάλος πολιτικός να γίνεις, µε άσπρα µαλλιά»! Φυσικά, ο κ. Στύλιος γιόρτασε επί τρία τα γενέθλια: µε την οικογένειά του αλλά και µε τους στενούς του συνεργάτες.

Την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων µαζί µε την Οικονοµικών ενηµέρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για τη διαπραγµάτευση που αφορά τη µεταρρύθµιση του πλαισίου οικονοµικής διακυβέρνησης της Ε.Ε.

Κανονικότητα

Σε κανονικότητα νοµοθετική επανέρχεται η Βουλή έπειτα από µια µακρά περίοδο κατά την οποία η Εξεταστική για τα Τέµπη επικρατούσε στα πηγαδάκια και στις κόντρες των κοµµάτων, για να καταλήξει να κορυφωθεί µε την πρόταση δυσπιστίας από τα κόµµατα της αντιπολίτευσης. Οπως ενηµέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, µιλώντας µε τους δηµοσιογράφους, την επόµενη εβδοµάδα µπαίνει στην Ολοµέλεια προς ψήφιση το νοµοσχέδιο του Αδωνι Γεωργιάδη για την «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήµατος Υγείας». Ενα νοµοσχέδιο που θα σηκώσει πάλι πολλή σκόνη... αντιπαράθεσης. Ωστόσο, όπως παρατήρησε έµπειρος κοινοβουλευτικός, το θέµα των Τεµπών δεν σταµατά εδώ, αλλά έχει µεγάλη ουρά µέχρι να κλείσει, ό,τι και αν σηµαίνει αυτό.

Πασαρέλα

Πολλές ήταν οι απουσίες την εβδοµάδα που πέρασε από τη Βουλή, αφού αρκετοί «γαλάζιοι» εκπρόσωποι του λαού παρέµειναν µέχρι και την Πέµπτη στις περιφέρειές τους, για να κατέβουν στην Αθήνα και απευθείας να πάρουν µέρος στο εορταστικό Σαββατοκύριακο για την παράταξη, η οποία κλείνει 50 χρόνια ζωής. Πηγαδάκια δεν είχαµε, µάχες δεν είχαµε. Οι διάδροµοι ήταν άδειοι, το καφενείο χωρίς φωνές και στο εντευκτήριο δεν κυκλοφορούσε κανείς. Μόνο το εστιατόριο είχε κόσµο, τη δύσκολη ώρα του µεσηµεριανού. Στα δε δύο νοµοσχέδια της εβδοµάδας ελάχιστοι ήταν όσοι πήραν µέρος και µίλησαν. Οπως µαθαίνουµε, πολλοί κύριοι θα ραφτούν και πολλές κυρίες θα ετοιµαστούν για τη µεγάλη εµφάνιση που θα κάνουν. Φορέµατα, ταγιέρ, κοστούµια... Θα έχουµε πασαρέλα στο Ζάππειο επί τρεις ηµέρες, κατά τις οποίες θα δώσουν όλοι το «παρών», αφού πρόκειται για ένα Συνέδριο µε επετειακό χαρακτήρα.

Εν αναµονή µιας κύρωσης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα για τον µηχανισµό ανάκαµψης, περιµένουµε µε πολύ ενδιαφέρον ακόµα δύο νοµοσχέδια της Λ. Μενδώνη.

Τετ-α-τετ

Πυλώνα σταθερότητας στο σταυροδρόµι µιας περιοχής όπου δεν λείπουν οι συγκρούσεις χαρακτήρισε τη χώρα µας η πρόεδρος της ∆ιαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αµυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ντόρα Μπακογιάννη, στο τετ-α-τετ µε τον πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, Stefan Estermann. Η κ. Μπακογιάννη υπογράµµισε ότι οι προκλήσεις σε περιφερειακό, αλλά και παγκόσµιο επίπεδο έχουν πυκνώσει, σε βαθµό που απαιτείται εκ µέρους των χωρών µας η αξιοποίηση κοινής βάσης για την αντιµετώπισή τους. Επίσης τόνισε µε έµφαση την καίρια συµβολή του Συµβουλίου της Ευρώπης επί διαχείρισης ζητηµάτων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώµατα, µε σαφή αναφορά στη δυνατότητά του για σχετικές παρεµβάσεις.

Χωρίς αλλαγή

Χωρίς αλλαγή... παίζει συνεχώς µπάλα στην Ολοµέλεια ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας. Τι εννοώ; ∆εν έχει αντικαταστάτη στα νοµοσχέδια: δύσκολα, εύκολα, µικρά ή µεγάλα, παίζει σε διπλό ρόλο και τον εισηγητή, αλλά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που απαντά στην κυβέρνηση. ∆εν έχουν «πάγκο» να τον ξεκουράσουν τον άνθρωπο, αφού, όπως φαίνεται, ο Κυριάκος Βελόπουλος µόνο εκείνον εµπιστεύεται και µόνο στον Κ. Χήτα αφήνει τη δύσκολη αποστολή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, πράγµα που σηµαίνει... 12ωρα. Θα πάθει καµιά υπερκόπωση ο άνθρωπος και µετά άντε να βρεθεί... λύση!

Στην Oλομέλεια

Πάντα υπάρχει µια πρώτη φορά για όλα στη... ζωή. Πρώτη φορά που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν µόνη στα έδρανα του κόµµατός της την ώρα που µιλούσε στην Ολοµέλεια για το θέµα των γυναικοκτονιών στο νοµοσχέδιο του υπ. Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης. Κανείς δεν ήταν στο πλευρό της, όπως συνήθως, από την Κοινοβουλευτική Οµάδα της, παρά µόνο µία βουλευτής, αναγκαστικά, η εισηγήτρια του νοµοσχεδίου... κ. Καραγεωργοπούλου. Πολλούς ξένισε η εικόνα.

Στο «Jimmy’s», με ντύσιμο casual

Στο γνωστό και αγαπηµένο του στέκι στη Βαλαωρίτου εθεάθη να γευµατίζει ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, µε παρέα. Ο Κύπριος υπουργός, µε ντύσιµο casual (τζιν πουκάµισο και αµάνικο µπουφάν), σε µία από τις σπάνιες εµφανίσεις του στην Αθήνα, έκανε διάλειµµα από τα υπουργικά του καθήκοντα στο λιµάνι του Πειραιά και ανέβηκε στο κέντρο να κάνει το ραντεβού του.
Χωρίς συνοδεία, πολύ προσιτός, µίλησε µε τον κόσµο που τον... εντόπισε και χαµογελούσε στωικά στην έκφραση... «υπουργέ µου».