Γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του είναι από την Aβδέλλα Γρεβενών και το Ανήλιο Πηλίου. Είναι µοναχοπαίδι, αλλά έχει φίλους µε τους οποίους έχει αποκτήσει αδελφική σχέση. Προέρχεται από µια µέση, αστική οικογένεια, µε µητέρα εκπαιδευτικό και πατέρα δηµόσιο υπάλληλο. Ο λόγος για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.∆. Βασίλη Σακελλάρη, ο οποίος στα 18 του άφησε τη Θεσσαλονίκη και κατέβηκε στην Αθήνα, για να σπουδάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τα παιδικά του χρόνια χαρακτηρίστηκαν από στιγµές ανεµελιάς, αλλά και από χρόνο ποιοτικής µάθησης. «Το οικογενειακό µου περιβάλλον εστίασε στο να µου δώσει πολλών τύπων ερεθίσµατα, ώστε µόνος µου να διαπιστώσω τις κλίσεις µου – τι πραγµατικά µου αρέσει να κάνω στη ζωή. Παράλληλα, τα παιδικά µου χρόνια έχουν πολλές όµορφες αναµνήσεις από ωραία καλοκαίρια στους δύο τόπους καταγωγής – βόλτες στον Βόλο, µπάνια στο Πήλιο, αυγουστιάτικες επισκέψεις στο χωριό. Τα καλοκαίρια σηµατοδοτούσαν στο µυαλό µου πάντα την αυθεντική ελευθερία. Την ξεγνοιασιά και την επαφή µε τη µοναδική ελληνική φύση σε µέρη που συνδυάζουν όλη την ελληνική οµορφιά, τόσο σε τοπίο όσο και σε ανθρώπους», λέει ο ίδιος στο «S».

Βασίλης Σακελλάρης: «Ο έρωτας µε την πολιτική ήρθε µε την πρώτη µατιά»

«Ο έρωτας µε την πολιτική ήρθε µε την πρώτη µατιά», απαντά στο ερώτηµα για το πώς µπήκε η πολιτική στη ζωή του. «Μου αρέσει να είµαι µέρος της συζήτησης, όσο ευρεία, µεγάλη ή δύσκολη κι αν είναι – καθότι πάντα είχα άποψη και επιχειρήµατα γι' αυτήν. Εβλεπα ειδήσεις, διάβαζα εφηµερίδες και συζητούσα µε τους γονείς µου από το σχολείο ακόµη. Η πρώτη φορά που ασχολήθηκα ενεργά µε την πολιτική ήταν στα φοιτητικά µου χρόνια µέσα από τη ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ. Η ευκαιρία να αγωνιστείς για τις ιδέες σου είναι πάντα ροµαντική και θελκτική, αλλά, όταν συµβαίνει σε ένα φοιτητικό κίνηµα που φέρει ισχυρές τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, αυτό εξελίσσεται σε επιτακτική ανάγκη και σε δύναµη εξέλιξης. Κι έτσι το είδα. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο στην ουσία της πολιτικής, στις ιδέες, τις προτάσεις για το πώς µπορούµε να αλλάξουµε τα πράγµατα – όχι στη διοργάνωση εκδροµών και πάρτι. Γιατί πιστεύω ότι, αν θέλεις να κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις σωστά, να ασχοληθείς µε την ουσία ή να µην το κάνεις καθόλου. Φαίνεται πως στο πεδίο αυτό κάτι έκανα σωστά, µε αποτέλεσµα να µου δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ στα διεθνή φόρα, κάτι που µε έφερε σε επαφή µε τη διεθνή πολιτική δράση, που σήµερα είναι το πάθος µου. Η εκπροσώπηση στον έναν φορέα έφερε την εκπροσώπηση στον άλλον, µε αποτέλεσµα σήµερα να διατελώ αναπληρωτής γενικός γραµµατέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος και να µε τιµά µε την εµπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθετώντας µε στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου», εξηγεί ο Βασίλης Σακελλάρης.

Η πολιτική για εκείνον είναι ένα πάθος, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Αµέσως µετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, πήγε στο εξωτερικό, όπου ζει και εργάζεται πλέον. Στο πίσω µέρος του µυαλού του έχει πάντα τη σκέψη να επιστρέψει στην πατρίδα, αλλά, όπως λέει και ο ίδιος, δεν έχει έρθει η κατάλληλη στιγµή.

Στόχος του για την Ευρωβουλή είναι να εµπνεύσει κι άλλους σαν εκείνον «που ανήκουν στη λεγόµενη “µεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία”: Που έχουν κοινές ευαισθησίες και τρόπο σκέψης µε εµένα, όµως όχι απαραίτητα κοινές ιδέες. Ανθρώπους που έχουν πληγωθεί ή απογοητευτεί από την πολιτική, αλλά µε το κατάλληλο ερέθισµα θα γίνονταν ξανά ενεργοί πολιτικά», ενώ ο λόγος που ζητά την ψήφο των πολιτών είναι για «να πούµε και να εφαρµόσουµε στη ζωή µας όλα εκείνα που συζητάµε µεταξύ µας στο µετρό καθ’ οδόν για τη δουλειά, στο σουπερµάρκετ, στις παρέες µας. Τα µικρά βήµατα που κάνουν µεγάλη διαφορά», καταλήγει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.