Ωρύεται η ∆ύση για την υπόθεση «Καβάλα» και καλά κάνει! Για τους Κούρδους που εξοντώνει σωρηδόν η Τουρκία –µαχητές και αµάχους– γιατί δεν ωρύεται; Εκεί γίνεται πόλεµος, θα πουν κάποιοι. Μάλιστα! Σε ξένο έδαφος. Ιράκ και Συρία. Αλλά και σε τουρκικό έδαφος – ανατολικώς της Μελιτινής, απ’ όπου αρχίζει το Κουρδιστάν.

Πού επιτρέπεται ο φόνος παιδιών και πού απαγορεύεται; ∆εν γνωρίζει η ∆ύση για τους φυλακισµένους δηµοσιογράφους, πολιτικούς και πολίτες στην Τουρκία; Για τους βασανισµούς, τους ξυλοδαρµούς και τις εξαφανίσεις; ∆εν «γνωρίζουν» οι κυβερνήσεις; ∆εν γνωρίζει όµως και η περιβόητη Κοινή Γνώµη; ∆ιαµαρτύρεται η ∆ύση, και καλώς κάνει, για τον Καβάλα, για τον επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόµµατος που σαπίζει στη φυλακή γιατί δεν διαµαρτύρεται η ∆ύση; - και οι κυβερνήσεις και η Κοινή Γνώµη.

Για τον Οτσαλάν; Αυτή η επιλεκτική ευαισθησία είναι κάτι που συνηθίζουν να κάνουν οι κυβερνήσεις αναλόγως των γεωπολιτικών συµφερόντων των χωρών τους. Η Κοινή Γνώµη όµως; Παρακολουθεί πλέον µε τόση άνεση το έλλειµµα ηθικής και λογικής που η ίδια προσθέτει στον εαυτό της δεκαετίες τώρα; Και τι ελπίδα µπορεί να έχει ο κόσµος, όταν το αυτονόητο τον αφήνει αδιάφορο, όταν το ανόητο (της κυρίαρχης ρητορικής ή της προπαγάνδας) τον χαρακτηρίζει; Καταλαβαίνω η κυρία Αναλένα Μπέρµποκ, λόγου χάριν, να διαµαρτύρεται για τον Καβάλα, όχι όµως για τα θύµατα των τουρκικών πολέµων, αλλά δεν καταλαβαίνω την Κοινή Γνώµη, που κάνει µε τόση ευκολία το ίδιο...

F2__3_

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 7 Μαΐου