Ντόμινο ανακατατάξεων στα προκριματικά του Champions League προκάλεσε ο θρίαμβος της Τσέλσι με 4-1 επί της Άρσεναλ στον τελικό του Europa. Οι «μπλε» έφυγαν από το κάδρο και τράβηξαν αυτόματα τη Λιόν, δηλαδή την 3η του Σαμπιονά, απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Από τις ανακατατάξεις ευνοήθηκαν η ΛΑΣΚ Λιντς και η Μπασακσεχίρ που πήγαν αυτόματα στον Γ’ προκριματικό. Έτσι, στον Β’ γύρο, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των Αϊτχόβεν ή Βικτόρια Πλζεν. Η ολλανδική ομάδα έχασε στο φινάλε τον τίτλο από τον Άγιαξ, ενώ οι Τσέχοι απέτυχαν να κοντράρουν την κυρίαρχη φέτος Σλάβια Πράγας.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 23 ή στις 24 Ιουλίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, είτε στις 30 είτε στις 31 του μήνα.
Αν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν, στον Γ’ γύρο θα μπουν στους ισχυρούς. Μαζί τους θα ‘ναι η Πόρτο, η Ντιναμό Κιέβου και η Βασιλεία εάν προκριθεί. Σε περίπτωση αποκλεισμού των Ελβετών, τότε θα ανέβει στο γκρουπ η Μπριζ. Οπότε στον δρόμο του Ολυμπιακού θα βρεθεί μία εκ των Μπριζ, Κράσνονταρ, Μπασάκσεχιρ, ΛΑΣΚ Λιντς. Στο δεύτερο σενάριο, τους Βέλγους θα αντικαταστήσει η ομάδα που θα αποκλείσει τη Βασιλεία, δηλαδή, μία εκ των Αϊτχόβεν και Βικτόρια Πλζεν.