Ο Ολυμπιακός στοχεύει πάντα στο καλύτερο για όλα τα τμήματα του. Η επαγγελματική ομάδα που στοχεύει πάντα στην κορυφή. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού, πιο σύγχρονη από κάθε άλλη στην Ελλάδα. Με στόχο να προετοιμάσει τους επόμενους παίκτες του Ολυμπιακού. Δουλεύοντας σε τοπ επίπεδο.

Όλοι στον Ολυμπιακό είναι «ένα». Το μότο του Διευθυντή της Ακαδημίας και προπονητής της Κ19 Ρικάρντο Πέρες αποτυπώνει ξεκάθαρα τον τρόπο που δουλεύουν στον σύλλογο του Πειραιά. Με την αμέριστη συμπαράσταση του αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, του Φρανσουά Μοντέστο αλλά και του Αντώνη Πίκουλα ως εκπρόσωπο της διοίκησης.

Μια ακόμη απόδειξη της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στο Ρέντη είναι και η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού για προετοιμασία της ομάδας Κ19 στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στο Νότιγχαμ! Μέσω της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Νότιγχαμ Φόρεστ θα έχουν την ευκαιρία τα νέα παιδιά των Πειραιωτών για σπουδαίες εμπειρίες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ελληνική ομάδα ακαδημίας θα πραγματοποιήσει προετοιμασία για 14 μέρες μάλιστα στο εξωτερικό.

Η Κ19 του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει στις 26 Ιουλίου για το Νότιγχαμ όπου θα είναι η βάση της, το εντυπωσιακό προπονητικό κέντρο της Νότιγχαμ Φόρεστ. Κατά την παραμονή της στην Αγγλία θα δώσει και έξι πολύ δυνατά φιλικά.

Κατά σειρά θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες ομάδες των Ρέντιγκ, Έβερτον, Σέφιλντ Γουένστει, Νότιγχαμ, Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα. Όλα τα ματς θα γίνουν στα προπονητικά κέντρα των αγγλικών ομάδων.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα «μπολιαστούν» με σπουδαίες εμπειρίες που θα τους ανοίξουν τους ορίζοντες για το μέλλον σε όλα τα επίπεδα.

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού συνεχίζει να πρωτοπορεί με τον ισχυρό άνδρα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη να επενδύει ποδοσφαιρικά και στο μέλλον του συλλόγου.

Για την σπουδαία κίνηση του Ολυμπιακού μίλησαν οι άνθρωποι που «τρέχουν» το πλάνο της Ακαδημίας. Καρεμπέ, Ρικάρντο Πέρες, Μοντεστό και Πίκουλας αναφέρθηκαν στην πρωτοποριακή κίνηση της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Νότιγχαμ αλλά και στην φιλοσοφία που υπάρχει στον σύλλογο για τα νέα παιδιά της ομάδας. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δίνει τεράστιο βάρος και σε αυτόν τον τομέα, κομβικό για τον Ολυμπιακό!

Καρεμπέ: «Έχει όραμα για τις Ακαδημίες ο Μαρινάκης»

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ αναφέρθηκε στην απόφαση για προετοιμασία στην Αγγλία της ομάδας Κ19 αλλά και στην γενικότερη φιλοσοφία που υπάρχει για το μέλλον του Ολυμπιακού. «Όταν ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε την ομάδα ήθελε να έχει παγκόσμια απήχηση η Ακαδημία και να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Ο κ. Μαρινάκης είχε όραμα για τις Ακαδημίες. Γι’ αυτό περάσαμε στην μεταβατική περίοδο και με την έλευση του κ. Πέρες. Πρέπει να δώσουμε στα νιάτα και το νέο ταλέντο την θέση που τους αρμόζει. Θέλουμε να υπάρχει μία μεγάλη σφραγίδα της Ακαδημίας μας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη. Δουλεύουμε ακόμα πράγματα. Θέλουμε να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά των Ακαδημιών. Για να γίνουν πιο καλά παιδιά και σωστοί άνθρωποι αλλά και καλοί επαγγελματίες. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και αυτά τα τουρνουά είναι σημαντικά. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι βασική η επικοινωνία. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε έτσι».

Ρικάρντο Πέρες: «Είμαστε ένα»

Στο πόσο σημαντική για τα νέα παιδιά θα είναι η παρουσία τους στην Αγγλία στάθηκε ο Διευθυντής της Ακαδημίας και προπονητής της Κ19 Ρικάρντο Πέρες. Ο Πορτογάλος προπονητής συνάμα ανέλυσε και τον τρόπο δουλειάς από την μέρα που ανέλαβε.
«Το βασικό μας θέμα. Είμαστε ένα. Δεν υπάρχουν «σύνορα». Είμαστε ένα. Η επαγγελματική ομάδα με την Ακαδημία. Φέτος θα έχουμε μαζί μας τον κ. Πίκουλα. Θα είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Η Ακαδημία μας δουλεύει πολύ καλά. Είδατε και την αφοσίωση του κ. Μαρτίνς με τα νέα παιδιά και την Ακαδημία. Ορισμένα παιδιά θα είναι στην Ακαδημία. Θέλαμε από πέρυσι να χτίσουμε μία νέα βάση. Τρία χρόνια πριν που ήμουν στην πρώτη ομάδα είχα εικόνα από τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να έχουμε την ταυτότητα του Ολυμπιακού και να προωθήσουμε τις αξίες μας. Το όραμά μας είναι να δημιουργούμε παίκτες. Επίσης να έχουμε νοοτροπία νικητή. Είμαστε στην πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και θέλουμε να έχουμε σχέσεις με τις πιο μεγάλες ομάδες. Η στρατηγική μας είναι το πως θα πετύχουμε. Ένα σκέλος είναι η προετοιμασία στο εξωτερικό. Η φιλοσοφία μας και οι αξίες μας είναι ξεκάθαρες. Θέλουμε να την δείχνουμε στο γήπεδο. Έχουμε τις στιγμές του αγώνα, τις βασικές αρχές του παιχνιδιού και τις συμπεριφορές. Υπάρχει το build up του παιχνιδιού, το πως «χτίζουμε» το παιχνίδι από πίσω με τον γκολκίπερ. Είναι τρομερό να βλέπεις τα παιδιά της Κ-11 να λειτουργούν έτσι. Με αυτές τις βασικές ποδοσφαιρικές Αρχές».

Ο Ρικάρντο Πέρες μάλιστα δείχνοντας βίντεο ανέλυσε τακτικά το πώς δουλεύουν στην ερυθρόλευκη Ακαδημία. «Η Κ-19 και η Κ-14 έχουν τις ίδιες αρχές και «χτίζουν» με τον ίδιο τρόπο τις επιθέσεις. Το πως θα λειτουργήσεις και θα αντιδράσεις στην πίεση. Αυτό το βίντεο που βλέπετε ήταν τον Δεκέμβριο και θα φτιάξουμε το επόμενο για να δούμε συνολικά το τι έχουμε κάνει. Πρέπει να φτιάξουμε όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τις προσωπικότητες. Στο παιχνίδι μας δεν θέλουμε απλά να επιβιώσουμε. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί και καλοί. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τελειώσαμε το ματς με οκτώ παίκτες που δεν ήταν της Κ-19. Με τον Παναθηναϊκό επίσης είχαμε παίκτες από την Κ-17. Θέλουμε και τα αποτελέσματα και τη νοοτροπία του νικητή, θέλουμε όμως και να δημιουργήσουμε συνολικά σωστά τους παίκτες».

Πίκουλας: «Ο Μαρινάκης κάνει υπέρβαση στο οικονομικό»

Ο άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της διοίκησης του Ολυμπιακού με την Ακαδημία, ο Αντώνης Πίκουλας αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Συνάμα ανέλυσε την συνεργασία με την Νότιγχαμ και το ταξίδι της Κ19 στην Αγγλία. «Δουλειά μου είναι να βοηθήσω το έργο της Ακαδημίας. Να είναι πιο κοντά στην διοίκηση του Ολυμπιακού. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον κ. Πέρες. Έχει κάνει πολλή και σημαντική δουλειά και η διοίκηση τον στηρίζει απόλυτα. Επίσης είναι τιμή μας που έχουμε τον Κριστιάν Καρεμπέ, που είναι ένας Θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Επίσης ο κ. Μοντέστο μας βοήθησε πολύ στο κομμάτι με την προετοιμασία για τις εγκαταστάσεις της Νότιγχαμ» τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Στην Ακαδημία έχουμε μπει σε νέα εποχή. Σε νέα σελίδα και με νέες βάσεις. Νέο τρόπο παιχνιδιού που συνάδει με τον Ολυμπιακό. Το μπάτζετ της Ακαδημίας θα υπερβαίνει τα 2 εκατ. φέτος. Θα είναι γύρω στα 2,5. Ήδη κάνουμε υπερβάσεις. Θα γίνουν και άλλες υπερβάσεις. Τώρα ξεκινάμε. Θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε αρωγούς τον κ. Καρεμπέ και τον κ. Μοντέστο. Σε μία εποχή που όλα κόβονται ο κ. Μαρινάκης κάνει υπέρβαση στο οικονομικό σκέλος. Είναι η πρώτη φορά που μία Ακαδημία από ελληνική ομάδα βγαίνει στο εξωτερικό για προετοιμασία. Ανεβαίνουμε επίπεδο. Βγάζουμε στο κάδρο τους παίκτες μας. Δεν μένουμε σε μια λογική ίντριγκας και συνομωσιών. Επενδύουμε ποδοσφαιρικά και αφήνουμε πίσω τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πάμε στο Νότιγχαμ στις 16 Ιουλίου. Θα είναι 14 ημέρες προετοιμασίας. Θα έχουμε έξι πολύ σοβαρά παιχνίδια. Το τελευταίο με την Άστον Βίλα που μόλις ανέβηκε στην Premier. Είχαμε παίξει στο Next Gen με την Άστον Βίλα που έχει πολύ καλή ομάδα και Ακαδημία. Παίζουμε με μεγάλες και σπουδαίες Ακαδημίες. Έχουμε και την Σίτι στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Σίτι. Η Σίτι μετέθεσε άλλο προγραμματισμένο φιλικό της για να παίξει μαζί μας. Αυτό δείχνει και τις σχέσεις που έχουμε σε διεθνές επίπεδο».

Ο Αντώνης Πίκουλας αναφέρθηκε και στις εγκαταστάσεις της Νότιγχαμ: «Πήγαμε και κάναμε αυτοψία. Είδαμε τις εγκαταστάσεις της Φόρεστ. Είναι τρομερές οι εγκαταστάσεις. Εκεί θα γίνει η δουλειά και η προετοιμασία. Πρέπει να τονίσουμε την πολύ μεγάλη βοήθεια και συμβολή των κ. Μοντέστο και Δουρέκα. Μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων με τη Νότιγχαμ κανονίζουμε να την καλέσουμε εδώ σε ένα διεθνές τουρνουά. Περίπου τον Οκτώβριο να γίνει αυτό με την παρουσία ελληνικών και ξένων ομάδων. Σε κάθε περίπτωση να ανταλλάξουμε απόψεις. Είδαμε και μιλήσαμε με τον επικεφαλής της Ακαδημίας της Φόρεστ. Θα ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνογνωσία πάνω στο ποδόσφαιρο. Επίσης στην περίπτωση που είμαστε στην φάση των ομίλων του Champions League πρέπει να είναι έτοιμη αντίστοιχα και η ομάδα Νέων. Εμείς δεν χρειαζόμαστε τις Εθνικές ομάδες για να βάζουν βιτρίνα και να δείχνουν τους παίκτες τους. Εμείς θα δείξουμε τους παίκτες μας μέσα από τα παιχνίδια μας και με την αξία τους. Όχι να ασχολούμαστε με την Εθνική και με κλήσεις παικτών ανάλογα με τα φρονήματά τους και τις ομάδες τους. Η ζωή κάνει κύκλους και όλα εδώ είναι. Για την Κ-17 επίσης εξετάζουμε προετοιμασία στο εξωτερικό. Επίσης και διεθνή φιλικά αλλά δεν είναι κάτι οριστικό».
πηγή:to10.gr