Πιο γρήγορα θα μπει η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στο νέο κλειστό παρά η ποδοσφαιρική στην «Αγιά Σοφιά». Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγήκε από τη συνάντηση του Μάκη Αγγελόπουλου και του Γιώργου Βασιλειάδη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μάλιστα, εξήρε τις κινήσεις της «Ένωσης» στο μπάσκετ επειδή έτσι αξιοποιείται, κατά την άποψή του, ένα ολυμπιακό ακίνητο.
«Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ μετά από 95 χρόνια ιστορίας και προσφυγιάς όσον αφορά το γηπεδικό. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις για να δοθεί μια μόνιμη λύση. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που έφερε πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα και έφερε τα δύο τελευταία. Άρα αξίζει το καλύτερο για την ομάδα μας», τόνισε το αφεντικό της «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ και επιβεβαίωσε ότι «συμφωνήσαμε με τον υφυπουργό τον οδικό χάρτη και τις επόμενες ενέργειες, ώστε να υλοποιήσουμε το έργο. Τα τελευταία χρόνια λόγω χρεοκοπίας της χώρας δυστυχώς η αθλητική ηγεσία δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τις ομάδες. Αντιθέτως, έχει αυξηθεί η φορολογία. Άρα ένα καλό αντιστάθμισμα είναι η αξιοποίηση Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων γηπέδων που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν τις ομάδες. Ευχαριστώ τον κύριο Βασιλειάδη που βοήθησε στα σχέδιά μας. Είμαστε σε καλό δρόμο».
Για το χρονοδιάγραμμα των έργων ο Αγγελόπουλος τόνισε: «Μπορούμε να μιλήσουμε για ευσεβείς πόθους. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς, μεσολαβούν πολλές υπηρεσίες. Ιδανικά θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν, έως αρχές του 2020 να μπούμε στο γήπεδο».
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Βασιλειάδης υποστήριξε ότι «είναι το πρώτο μεγάλο πρότζεκτ μεταολυμπιακής αξιοποίησης αθλητικής περιουσίας του δημοσίου» και πρόσθεσε πως «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, υπάρχει κοινή αντίληψη και θα προχωρήσουμε με τον γρηγορότερο δυνατόν τρόπο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί υλοποιείται ένα σχέδιο για όλες τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Το πρότζεκτ στο Ίλιον έρχεται μετά την ολυμπιακή αθλητική μαρίνα της Καλλιθέας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε βρει συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια και αυτή είναι η ΑΕΚ».