Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Παρουσίασε προσωπικά τον Παπαθεοδώρου ο Αγγελόπουλος
paps
Sports

Παρουσίασε προσωπικά τον Παπαθεοδώρου ο Αγγελόπουλος

Ο επικεφαλής της ΚΑΕ ΑΕΚ έστειλε το μήνυμα στους οργανωμένους οπαδούς και σε όσους διαφωνούν με τον νέο προπονητή

Και μόνο η παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου στο πάνελ αρκούσε για να περάσει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο χρηματοδότης της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει τον Ηλία Παπαθεοδώρου παρά τις αντιρρήσεις των οργανωμένων οπαδών, αλλά και στελεχών της ποδοσφαιρικής ομάδας

Και μόνο η παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου στο πάνελ αρκούσε για να περάσει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο χρηματοδότης της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει τον Ηλία Παπαθεοδώρου παρά τις αντιρρήσεις των οργανωμένων οπαδών, αλλά και στελεχών της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Αγγελόπουλος σύστησε προσωπικά τον νέο προπονητή της μπασκετικής «Ένωσης», ενώ ο νεαρός τεχνικός δήλωσε ευθέως ότι «με λένε Ηλία Παπαθεοδώρου». Για να δείξει ότι οι συγγενικές σχέσεις δεν επηρεάζουν τις επιλογές του και τη δουλειά του.
«Ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ. Καλωσορίζουμε το νέο μας προπονητή. Για τον προπονητή Παπαθεοδώρου δεν μπορώ να πω πολλά. Αυτά που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από χαμηλά. Δεν του χάρισε κανείς τίποτα. Σε όλες τις ομάδες του αυτό που βλέπουμε είναι πως βάζει ταυτότητα στις ομάδες του.
Δεν έχω τα τεχνικά χαρακτηριστικά να τον κρίνω. Αυτό που μπορώ να πω είναι για τον άνθρωπο Ηλία. Είχαμε πάντα μια συνεργασία λόγω μικρών Εθνικών ομάδων. Είναι δουλευταράς, έχει αποδείξει πως έχτισε μόνος το δρόμο του. Δεν του χάρισε κανείς τίποτα και έχει τα στοιχεία για επιτυχία. Και νομίζω πως έχει την ιδιοσυγκρασία που ταιριάζει στον σύλλογο. Τον καλωσορίζουμε», είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος και συνέχισε.
Για την δουλειά του Παπαθεοδώρου στις μικρές εθνικές: «Η αποτίμηση της αξίας και η αξιοποίηση των νέων έπαιξε ρόλο στην απόφασή μας».
Για το γήπεδο: «Όπως ξέρετε, από την πρώτη στιγμή σχεδόν με το που μπήκαμε στην ΑΕΚ εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα για το γήπεδο. Είναι ευθύνη κάθε διοίκησης να το φτιάχνει από την αρχή. Το είχαμε σαν πρωταρχικό στόχο και αυτό πρέπει να το κάνει κάθε διοίκηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταλήξει για την μακροχρόνια μίσθωση στα Λιόσια. Είμαστε σε διαδικασία παράδοσης παραλαβής από την ΕΤΑΔ. Εκκρεμεί μια γραφειοκρατική απόφαση. Μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε εξελίξεις ίσως και νωρίτερα».
Για ενδεχόμενη διευκόλυνση σε κατόχους διαρκείας για το νέο γήπεδο: «Μας απασχολεί το θέμα της προσβασιμότητας. Θα γίνει μια παρέμβαση. Θα υπάρχει μια στάση στον προαστιακό και θα υπάρχει και δημοτική συγκοινωνία που θα πηγαίνει δωρεάν τον κόσμο στο γήπεδο. Είμαστε σε ανοιχτή συζήτηση με την αττική οδό για τον κόσμο. Μας απασχολεί και ψάχνουμε τρόπους να το λύσουμε».
Για το θέμα του γηπέδου και για τα BAN της FIBA προς την Ένωση: «Ο Δήμος έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο ανάπλασης που περιλαμβάνει πάρκα, όπως αυτό της ΑΕΚ, αλλά και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Αυτό εκτιμώ ότι σε βάθος πενταετίας θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Θα είναι πολύ μεγάλη ανάπλαση ενός υποβαθμισμένου δήμου. Ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο παρελθόν που είχαν παίξει ρόλο να είναι η ΑΕΚ στα τάρταρα. Προσπαθούμε και εμείς με τον τρόπο μας να τους... ταλαιπωρούμε. Υπάρχει περίπτωση παίκτη που δεν έχει παίξει στην ΑΕΚ την τελευταία διετία, όπως είναι ο Ντίξον και ο ατζέντης του διεκδίκησε λεφτά. Εμείς δεν μπορούμε στον κάθε τυχάρπαστο που θέλει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του συστήματος να τον πληρώνουμε. Εμείς τους ταλαιπωρούμε και κερδίζουμε όλες τις υποθέσεις».
Για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο Champions League: «Είναι συνειδητή επιλογή μας. Βρισκόμαστε 4,5 χρόνια σε αυτό το χώρο σε μια δύσκολη στιγμή. Εμείς όταν ήρθαμε στο χώρο ήρθαμε σε μια χρεοκοπημένη χώρα και μετά ήρθαν τα capital controls. Αυτά λύθηκαν φέτος μόλις και επειδή τα συμβόλαια ήταν μεγάλα δεν μπορείς να εξηγήσεις στον ξένο τη διαδικασία. Γνωρίζοντας περισσότερο το χώρο κατάλαβα ότι το κλειστό μοντέλο Ευρωλίγκας δεν οδηγεί πουθενά. Μην το συγκρίνουμε με το ΝΒΑ. Στην Ευρώπη έχουμε 650 ομάδες που παίζουν. Δεν είναι δυνατόν αυτό το σύστημα να διαφεντεύεται από 6 ομάδες. Η συμμετοχή στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα παρουσίας στο πρωτάθλημα. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι ένα μπόνους. Ο ανταγωνιστής του Ολυμπιακού κάνει ένα μπάτζετ ενός έτους στην Ελλάδα. Πώς είναι δυνατόν να ανταγωνιστείς κάποιον με έσοδα δεκαετίας. Αδικεί το μπάσκετ αυτό και άρα θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα έχουμε αλλαγές. Το BCL θα αναβαθμιστεί και νομίζω ότι μου φαίνεται πιο υγιείς προσέγγιση στον ανταγωνισμό. Όταν ξέρουμε πως σε όποια θέση κι αν τερματίσουν οι αιώνιοι θα παίζουν Ευρωλίγκα, σκοτώνουν τον ανταγωνισμό».
Για την συμμετοχή του Προμηθέα στο Eurocup: «Πόλεμο δεχτήκαμε όντως. Εμείς είχαμε συμφωνήσει με τον κύριο Μπάουμαν πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος της ομοσπονδίας. Τα πυρά τότε ήταν άσφαιρα, γιατί εμείς είχαμε προχωρήσει σε συμφωνία. Εμείς θέλαμε να παίξουμε σε εκείνη τη διοργάνωση. Θα δούμε η ΕΟΚ πώς θα αντιδράσει».
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Παπαθεοδώρου.
«Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ. Είναι πολύ όμορφο και τιμητικό να βρίσκομαι σε αυτό το πάνελ και στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ο τρόπος προσέγγισης και η επιμονή που έδειξε η ομάδα ήταν ο βασικότερος λόγος για να βρίσκομαι εδώ. Θα χρειαστούμε την εμπιστοσύνη, την στήριξη και τον χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και συμφωνήσει. Το κομμάτι της συνεργασίας είναι πρωτεύον και για άλλη μια φορά χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη στήριξη και χρόνο. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ με σιγουριά είναι πως θα δώσουμε το 100% για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ο σύλλογος και να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε», είπε και απάντησε στις ερωτήσεις.
Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Πρώτος στόχος να είμαι μετά από δύο χρόνια εδώ, προσωπικός στόχος. Ταυτόχρονα, επειδή έχουμε κάνει αξιόλογη κουβέντα, έχουμε θέσει τρεις άξονες για να κινηθούμε. Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσει η ομάδα έναν κορμό Ελλήνων γιατί σε σχέση με την δυναμική που έχει ο σύλλογος το ελληνικό στοιχείο δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε. Η ομάδα έχει δύο συμβόλαια, Σάκοτα και Λαρεντζάκη. Υπάρχουν και νέοι και νομίζω ότι χωρίς τον ελληνικό κορμό δεν μπορείς να έχεις επιτυχίες. Απαιτείται ελληνικό στοιχείο. Ο δεύτερος στόχος είναι η αξιοποίηση νέων παικτών. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Η ΑΕΚ θα πρέπει και να έχει αποτελέσματα και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που αξίζουν ώστε να μεγαλώσουν και αυτοί με την ομάδα. Η διαδικασία που απαιτείται είναι χρονοβόρα, επίπονη και απαιτείται πρόγραμμα. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε στο 100% ποια παιδιά μπορούν να παίξουν στο επίπεδο της ΑΕΚ. Δεν θα πρέπει να βιαστούμε. Αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά σε ομάδες όπως η ΑΕΚ. Βιαζόμαστε να κρίνουμε και να τελειώσουμε παίκτες. Είναι δύσκολος και σημαντικός στόχος και θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι και να καταλάβουμε πως απαιτείται θυσία. Αν τα καταφέρουμε στη διάρκεια των δύο ετών, στο τέλος θα έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε αυτή την επένδυση και να δώσουμε το δικαίωμα στα παιδιά να πρωταγωνιστούν. Ο τρίτος στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε κάθε διοργάνωση. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, απλώς πρέπει να γίνει με πιο γερά θεμέλια. Χρειαζόμαστε καλύτερες βάσεις. Αυτή τη στιγμή δεν τις έχουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Χρειαζόμαστε να γίνουμε πολύ καλύτεροι».
Για το ρόστερ: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει κάνει βήματα μπροστά και εγώ έρχομαι εδώ έχοντας γνώση της κατάστασης. Έχουμε να κρατήσουμε πράγματα και από την περσινή χρονιά. Ήρθαμε να προσθέσουμε απαραίτητα υλικά. Θεωρώ ότι δεν μπορεί ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ να έχει μια βάση Ελλήνων παικτών και η ΑΕΚ να έχει 2 συμβόλαια. Εκεί θα δώσουμε βάση για να πάμε παραπάνω».
Για το αν έχει μιλήσει με τους παίκτες: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από την ομάδα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εμείς το πλάνο. Όλα έγιναν 2-3 μέρες, οπότε δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Από τη Δευτέρα θα αρχίσουμε τις επαφές μας και θα προχωρήσουμε στη διαδικασία του σχεδιασμού».
Για το μπασκετικό κοινό της ομάδας: «Είναι ένα θέμα αρκετά σύνθετο. Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος είναι δύσκολο να μπορεί να υποστηρίξει όλα τα αθλήματα για οικονομικούς λόγους και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Θεωρώ ότι στόχος είναι να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και ο κόσμος, για να τον φέρεις κοντά, εκτός από τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες και τα εμπορικά παιχνίδια, για να έρθει με συνέπεια θεωρώ απαραίτητα τα δύο πράγματα στην αρχή, να ταυτιστεί με παίκτες, να δημιουργήσει είδωλα Ελλήνων παικτών και ταυτόχρονα να δει νέους παίκτες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσεγγίσουμε κι άλλο κόσμο. Η κίνηση της ομάδας να δημιουργήσει τον δικό της χώρο θα προσελκύσει και πιο εύκολα κόσμο και θα δημιουργήσει μια βάση που θα είναι πιο κοντά στην ομάδα».
Για την κριτική που έγινε από τον κόσμο: «Θα μπορούσα να πω ότι η δήλωση του προέδρου με καλύπτει, αλλά θα μιλήσω και προσωπικά. Με λένε Παπαθεοδώρου Ηλία και έχω δημιουργήσει την καριέρα και την πορεία μου με βάσει τις δικές μου δυνάμεις. Τα τελευταία 2 χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω ανταγωνιστικά παιχνίδια. Παίξαμε παιχνίδια νοκ άουτ και παιχνίδια πρόκρισης. Παιχνίδια με ένταση. Σε αυτά τα παιχνίδια η παρουσία μου σαν προπονητή και η συμπεριφορά μου ήταν τέτοια που δεν προκάλεσα κάτι αρνητικό και ταυτόχρονα το ίδιο συνέβη και από την ΑΕΚ. Σέβομαι και ξέρω πού έχω έρθει αλλά και τι εκπροσωπεί ο σύλλογος της ΑΕΚ. Το μόνο που θέλω είναι το σεβασμό και να κριθώ γι αυτό που θα παρουσιάσω στο γήπεδο. Επειδή ξαναπέρασα περίπου το ίδιο πράγμα πριν 2 χρόνια στον ΠΑΟΚ, κατάφερα με προσπάθεια και με τη στήριξη όλων να αντεπεξέλθω. Εγώ θα δώσω το 100% στον σύλλογο που με τίμησε να γίνω προπονητής και να κριθώ στο γήπεδο. Η κριτική είναι για όλους. Το τι μπορεί να πει ο καθένας ας το αφήσουμε για το τέλος. Είπα και στην αρχή το επαναλαμβάνω, το τόνισα με επιμονή στον σύλλογο ότι απαιτεί θυσία το να δημιουργήσεις και να βγάλεις νέους παίκτες. Έχουμε συμφωνήσει σε αυτό το κομμάτι. Με κάθε κόστος να βγάλουμε αυτό το κομμάτι. Δεν σημαίνει πως επειδή η ΑΕΚ έχει επενδύσει σε 5 παίκτες θα παίξουν και οι 5. Εμείς θέλουμε να το υποστηρίξουμε με μεγαλύτερη συνέπεια. Είμαι πανέτοιμος, αν και η ομάδα έχει μεγάλους στόχους. Στην προηγούμενη θητεία μου η ομάδα είχε μεγάλους στόχους, αν και ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση. Εμείς τελειώσαμε τη σεζόν με βασικό πόιντ γκαρντ τον Κόνιαρη, στηρίξαμε τον Χαραλαμπόπουλο, τον Χρυσικόπουλο και αυτό το παράδειγμα δείχνει και τον τρόπο σκέψης μου και είναι κοινή απόφαση να το προσπαθήσουμε».
Για τον ΠΑΟΚ και το δίπολο: «Πριν 2 χρόνια δεν είχα πρόταση, είπα ότι θέλω να μείνω 2 χρόνια. Το δίπολο για να σπάσει είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί πράγματα που κάποιος να τα διαθέσει και μπορεί όχι. Απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα. Και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Οι ομάδες αυτές έχουν επενδύσει πολλά και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον δύσκολο να το σπάσεις. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε από χαμηλά προς τα πάνω. Η άποψή μου είναι πως η ΑΕΚ πρώτα θα πρέπει να γίνει τρίτη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Ναι μεν πήρε τίτλους, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει βρεθεί τρίτη συνολικά. Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Πρέπει να είμαστε ειλικρινής και ρεαλιστές. Μόνο έτσι θα φτάσουμε εκεί που πρέπει, βήμα - βήμα για να φτάσουμε να πούμε ότι μπορούμε να σπάσουμε το δίπολο. Θέλει υπομονή και μεθοδικότητα».
Για το αν υπήρχε στρατηγικό λάθος: «Εγώ λέω αυτό που πιστεύω σαν προπονητής. Η ομάδα πρέπει να επενδύσει σε παίκτες που θα τονώσουν το ελληνικό στοιχείο. Θέλουμε παίκτες που θα είναι τιμή τους να παίζουν στην ΑΕΚ. Θα προτιμήσω έναν λιγότερο ποιοτικό παίκτη, που θα θέλει να έρθει πολύ στην ομάδα, από έναν πολύ ποιοτικό παίκτη που είτε θα βλέπει την ΑΕΚ σαν να μην υπάρχει μεγάλο κίνητρο. Θέλω παιδιά που θα σέβονται και θα ιδρώνουν και θα αναπτύσσονται μαζί με την ομάδα. Η εξέλιξη είναι όμορφο, η δημιουργία επίσης».
Για την πορεία της παραγωγικής διαδικασίας: «Θα πω την εμπειρία μου απ' έξω. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει στο τέλος. Από την ΑΕΚ έχουν περάσει 4-5 καλοί προπονητές. Δεν μπορεί όλοι να κάνουν λάθος. Κάπου φταίνε και οι παίκτες. Οι νεαροί θα πρέπει να παλέψουν πιο πολύ από τον έμπειρο παίκτη. Τα παιδιά αυτά έχουν να παλέψουν με καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Ο περίγυρος είναι τόσο προβληματικός. Παίρνουν ερεθίσματα και ιδέες από τους ατζέντηδες, τους καλοθελητές και αυτό δημιουργεί σύγχυση στο μυαλό τους. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει τα παιδιά, θα τα βοηθήσει να φτάσουν στο όριό τους και να βγάλουν το μυαλό τους από τις κακές συνήθειες και τις αδικίες που μπορεί να αισθάνονται. Πρέπει να τους βοηθήσουμε γιατί δεν έχουν ακόμα τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την κατάσταση. Χρειάζεται απ' όλους βοήθεια. Αν η ομάδα της ΑΕΚ δεν καταφέρει να δημιουργήσει κορμό Ελλήνων θα έχει αποτύχει και δεν θα μπορεί να φτάσει στο κάτι παραπάνω. Από το πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚ εγώ θυμάμαι τον Χατζή, τον Ζήση, τον Ντικούδη. Πλαισιώνονται οι Έλληνες από ποιοτικούς ξένους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει τους Έλληνες και γι αυτό δεν συνέχισε την πετυχημένη σεζόν».
Για το αν κρατήσει 3 Έλληνες: «Κάθε ομάδα που μπορεί να κρατήσει έναν κορμό έχει ένα πλεονέκτημα. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι να κρατήσεις έναν ξένο. Υπάρχουν αξιόλογοι ξένοι από πέρυσι. Δεν έχουμε μπει ακόμα σε διαδικασία σχεδιασμού. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι απ αυτούς μπορούν να πράξουν το πλάνο μας. Θέλουμε παίκτες που θέλουν να παίζουν στην ΑΕΚ. Σίγουρα θα τους περιμένω για ένα χρονικό διάστημα».
Για το κίνητρό του: «Το να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ είναι στόχος, όνειρο και νιώθεις μια μεγάλη επιτυχία να πετύχεις κάτι. Σε ανθρώπινο επίπεδο υπήρξε μια επαφή και ο τρόπος που με προσέγγισαν όλοι στην ομάδα ήταν καθοριστικός παράγοντας να πάρω απόφαση χωρίς δισταγμό. Οι περισσότεροι θέλουν να έρθουν στην ΑΕΚ. Είμαι άνθρωπος της επαφής και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με τεράστια ιστορία, με φιλοδοξίες και όραμα και υπάρχει αυτό το όραμα δημιουργίας. Δημιουργία ενός νέου χώρου. Αυτό το όραμα ήταν εύκολο στην απόφασή μου».
Για το ενδεχόμενο απουσίας του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα: «Είναι ένα πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ έντονο. Υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και μια κόντρα που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εμείς που θέλουμε τον ανταγωνισμό και την εξέλιξη, κάθε απώλεια μεγάλων συλλόγων είναι πρόβλημα. Ο καθένας όμως είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα