H Ferrari είναι «ζωντανή»! Ο Σαρλ Λεκλέρκ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην Αυστρία και πήρε την pole position αφήνοντας πίσω του τον πιλότο της Mecedes, Λιούις Χάμιλτον και τρίτο τον Μαξ Φερστάπεν (Red Bull).

Στα επίσημα δοκιμαστικά του αυστριακού γκραν πρι ο νεαρός, Σαρλ Λεκλέρκ, έκανε τον ταχύτερο χρόνο από όλους τους αντιπάλους και για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν (σ.σ. η πρώτη ήταν στον αγώνα του Μπαχρέιν) θα εκκινήσει από την πρώτη θέση.

Πίσω του θα βρεθεί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και κατά πολλούς βέβαιος (κι εφέτος) πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, ενώ από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν.

Μπότας, Μάγκνουνσεν, Νόρις, Ραϊκόνεν, Τζιοβινάτσι, Γκασλί και Φέτελ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα των κατατακτήριων, με τον Γερμανό πιλότο της Ferrari να στέκεται πολύ άτυχος, καθώς ένα (αδιευκρίνιστο, για την ώρα) μηχανικό πρόβλημα δεν τον άφησε να κάνει χρόνο στο Q3.

Μένει να δούμε, εάν η Ferrari θα μπορέσει αύριο (30/06) να «σπάσει» το μονοπώλιο της Mercedes. Ο Χάμιλτον μετρά τέσσερις σερί νίκες και 6 συνολικά στα 8 γκραν πι που έχουν διεξαχθεί, ενώ στα άλλα δύο έχει πανηγυρίσει ο έτερος πιλότος της γερμανικής ομάδας, ο Βάλτερι Μπότας.