Αν και μεγαλύτερος ηλικιακά, ο Ζοάν Μαρσιάλ έγινε διάσημος χάρη στον μικρότερο αδερφό του, τον Άντονι Μαρσιάλ. Στα 24 χρόνια του ο διεθνής Γάλλος επιθετικός κοστίζει πάνω από 60 εκατ. Ευρώ αν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δώσει το 2015 στη Μονακό 90 εκατ. ευρώ! Αντίθετα, ο Ζοάν κινήθηκε σε μικρομεσαίες ομάδες είτε στη Γαλλία είτε στο Ισραήλ. Ο 28χρονος αμυντικός, πάντως, θα μεταφέρει στον Παναιτωλικό την αίγλη που έχει το επίθετό του, καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου.
«Ο Ζοάν Μαρσιάλ θα είναι μέλος της ομάδας μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Γάλλος αμυντικός που αγωνίστηκε σε ομάδες της χώρας του (Μπαστιά, Μπρεστ, Τρουά) και στο Ισραήλ (Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, Ασχόντ)», ανέφερε η ανακοίνωση του Παναιτωλικού.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο πρόεδρος και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μου εμπνέουν σιγουριά. Πρόκειται για ένα οργανωμένο και φιλόδοξο κλαμπ. Είμαι εδώ να βοηθήσω να φτάσει ο Παναιτωλικός όσο το δυνατόν ψηλότερα τη νέα σεζόν», δήλωσε ο Γάλλος στόπερ.