Τα γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Eurobasket 2012 καθόρισε η FIBA Europe. Η Εθνική Ελλάδας συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο. Μαζί με την «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων βρίσκονται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, η Κροατία και η Ρωσία. Στο πρώτο γκρουπ τοποθετήθηκαν η Ισπανία, η Γαλλία, η Σερβία και η Λιθουανία. Η κλήρωση για τη συγκρότηση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (13:15) της Δευτέρας 22 Ιουλίου.
Στα προκριματικά του επόμενου Eurobasket θα λάβουν μέρος 32 χώρες. Ακόμα και οι 4 οικοδέσποινες, δηλαδή, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γεωργία και η Τσεχία. Τη Δευτέρα θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και θα προκριθούν οι τρεις πρώτες. Με εξαίρεση τους ομίλους με τους διοργανωτές. Από αυτούς θα προκριθούν δύο ομάδες.
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ομάδες από το 3ο, 6ο και 7ο γκρουπ δυναμικότητας στον όμιλο της. Θα κληρωθεί, δηλαδή, με μία εκ των Ιταλία, Τουρκία, Λετονία, Ουκρανία, μία εκ των Ουγγαρία, Βοσνία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία και μία από τις Εσθονία, Βουλγαρία, Σουηδία και Αυστρία.