Αρκεί μία αναφορά σε τιτίβισμα της Μεράλ Ακσενέρ για να διαπιστώσει ακόμα και ένας αδαής τη σχέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Μπασακσεχίρ, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εάν περάσει το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν. «Γαλατασαράι 2–0 Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν», έγραψε στο twitter η μεγάλη αντίπαλος του «Σουλτάνου» έπειτα από τη νίκη της «Τσιμ Μπομ» που έκρινε τον τίτλο στην Τουρκία. Ακολούθησαν 8.500 σχόλια, 42.000 retweet και 128.000 like. Σε απλά ελληνικά, η Μπασακσεχίρ είναι η ομάδα του Ερντογάν. Ένας σύλλογος παντελώς αδιάφορος έως το 2014. Χωρίς χρήματα, δίχως οπαδούς. Την υιοθέτησε, ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος και όχι μόνο ανέβηκε στα σαλόνια, αλλά απέκτησε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο και άρχισε να ξοδεύει τεράστια ποσά για την ενίσχυσή της.
Στα εγκαίνια μάλιστα του «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ» ο Ερντογάν φόρεσε το «12» στην πλάτη και συμμετείχε στο φιλικό παιχνίδι διάρκειας 15′ λεπτών. Πρόλαβε, μάλιστα, και σκόραρε τρεις φορές. Έτσι, οδήγησε τους πορτοκαλί συμπαίκτες του στην επικράτηση με 9-4 και εξασφάλισε την αποθέωση από τον «αυτοκράτορα» του τουρκικού ποδοσφαίρου. «Πολύ καλός», σχολίασε ο Φατίχ Τερίμ για τον Ερντογάν.
Η απώλεια του τίτλου την προηγούμενη σεζόν ξάφνιασε τους πάντες. Μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη της σεζόν το κύπελλο έμοιαζε έτοιμο να μπει στην άδεια τροπαιοθήκη της Μπασακσεχίρ. Η Γαλατά, όμως, έφερε τα πάνω – κάτω.
Οι απώλειες συνεχίστηκαν και μετά από τη λήξη της σεζόν. Τον σύλλογο του «Σουλτάνου» αποχαιρέτησαν οι Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (επιθετικός), Φεντόρ Κουντριάσοφ (αριστερός μπακ), Σερντάρ Τάσι (στόπερ), Εμρέ Μπελόζογλου (μέσος, πήγε στη Φενέρ), Ριάντ Μπάγιτς (επιθετικός, 2ος σκόρερ).
Αντ’ αυτών αποκτήθηκαν ο 24χρονος Τούρκος μέσος Φουρκάν Σογιάλπ, ο 27χρονος επίσης Τούρκος επιθετικός Μουχαμέτ Ντεμίρ, ο 27χρονος Νορβηγός στράικερ Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν, ο 28χρονος Αυστραλός αριστερός μπακ Αζίζ Μπέχιτς και ο 22χρονος Νιγηριανός αμυντικός μέσος Αζουμπουίκε Οκετσούκουα. Στο ρόστερ παρέμειναν ο διάσημος Ρομπίνιο, ο οποίος πολλές φορές απασχόλησε και τον Ολυμπιακό. Επίσης υπάρχει ο Βόσνιος φορ Έντιν Βίσκα, ο Ολλανδός εξτρέμ Ελιέρο Ελία, ο διεθνής Τούρκος γκολκίπερ Φεχμί Μερτ και οι συμπατριώτες του Μαχμούτ Τεκντεμίρ (αμυντικός μέσος), Ιρφάν Τσαν (μέσος), ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Ζουνίνιο, ο επίσης Βραζιλιάνος επιτελικός χαφ Μάρσιο Μοσορό, ο πρώην διεθνής Γάλλος αριστερός μπακ, Γκαέλ Κλισί, ο Ρουμάνος στόπερ Αλεξάντρου Επουρεάνου, αλλά και ο άλλοτε παίκτης του Ατρόμητου και του Λεβαδειακού, Στέφανο Ναπολεόνι.
Robinho-signs-with-Medipol-Basaksehir