Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι από τους ελάχιστους τενίστες που παίζει το backhand με το ένα χέρι και έχει καταφέρει να βρεθεί στην ελίτ της παγκόσμιας κατάταξης. «Προσπαθώ να κρατήσω ζωντανό το backhand με το ένα χέρι», είχε δηλώσει μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ, με τα λόγια του να αποτυπώνουν πλήρως τη σπανιότητα της χρήσης του one hand backhand.

Ο «Τσιτσιφάστ» σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες ώρες σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα, τόνισε ότι ήταν ιδέα του πατέρα του και προπονητή του, Απόστολου, να παίξει με το ένα χέρι, αλλά επισήμανε ότι πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ. «Μεγάλωσα βλέποντας τον Ρότζερ Φέντερερ. Είναι το είδωλό μου. Ο πατέρας μου είχε την ιδέα να παίζω το backhand με το ένα χέρι, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμπνεύστηκα από τον Φέντερερ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που παίζω την ίδια εποχή με τον Ρότζερ. Είναι ό,τι καλύτερο να μιλάω με τον Φέντερερ και να προπονούμαι μαζί του».

Οι Βραζιλιάνοι μάλιστα του ζήτησαν να σχολιάσει το γεγονός ότι αρκετοί συγκρίνουν το δικό του στυλ παιχνιδιού με αυτό του θρυλικού Γκουστάβο Κουέρτεν. Πρόκειται ίσως για τον κορυφαίο Βραζιλιάνο τενίστα, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας κατακτήσει 20 τίτλους ATP, μεταξύ των οποίων και τρία Γκραντ Σλαμ. Συνολικά κέρδισε 14.750.000 δολάρια, με τους ειδικούς να τον χαρακτηρίζουν ως τον βασιλιά του χώματος, τίτλο τον οποίο έχει πλέον ο Ράφαελ Ναδάλ.

«Πολλοί συγκρίνουν το παιχνίδι μου με αυτό του Γκουστάβο Κουέρτεν. Δεν ξέρω γιατί. Ισως λόγω των μαλλιών μου. Εχω δει τον Κουέρτεν να παίζει, αλλά όχι πολλά παιχνίδια. Δεν θυμάμαι πολλά από αυτόν. Μάλλον επειδή όταν άρχισα να βλέπω τένις ήταν στη δύση της καριέρας του. Τον θυμάμαι να παίζει απέναντι σε σπουδαίους τενίστες όπως ο Αντρέ Αγκάσι, ο Πιτ Σάμπρας και ο Μαρκ Φιλιππούσης. Ηταν ο βασιλιάς του χώματος, πριν τον Ράφαελ Ναδάλ. Ειχε εξαιρετικό backhand και ήταν ένας σπουδαίος τενίστας. Ειχα μιλήσει μαζί του μια φορά. Δεν θυμάμαι τον λόγο, αλλά θυμάμαι ότι ήταν ωραίος τύπος», είπε ο Στέφανος.

Στο δημοσίευμα μάλιστα υπάρχουν και δηλώσεις του θρυλικού «Γκούγκα» για τον Τσιτσιπά, με τον Λατινοαμερικάνο να αναφέρει: «Δεν ξέρω πολλά για τον Τσιτσιπά, αλλά είναι ένας πολύ επιθετικός τενίστας. Παίρνει την μπάλα πολύ νωρίς, όπως έκανα και εγώ».

Πηγή άρθρου: to10.gr