Τα λαϊκά δικαστήρια πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ και της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ αποτέλεσαν απλά ένα μέρος του σκηνικού που απεικονίζει εδώ και μέρες την κατάσταση στην «Ένωση». Έστω και αν ο Μιγκέλ Καρντόσο τρομοκρατήθηκε και ήθελε το βράδυ της Κυριακής να αποφύγει την επιστροφή στο σπίτι του για να μην βρει απ’ έξω κάποιους εξαγριωμένους οπαδούς.Την πλήρη εικόνα διάλυσης, ωστόσο, έδωσε με μία φράση του ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Τους έδιωξα όλους», είπε ο Νικαιώτης κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο. Σε ποιους αναφερόταν; Πρώτα στον Πορτογάλο τεχνικό, τον πρώτο προπονητή της ΑΕΚ που αποδοκιμάστηκε πριν από την έναρξη αγώνα και, μάλιστα, σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.
Μαζί με τον Καρντόσο αποχωρεί και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Μεσσήνιος τεχνικός διευθυντής εγγυήθηκε προσωπικά για τον Ίβηρα. Έβαλε πλάτη και καλείται πλέον να πληρώσει τον λογαριασμό.
Την πόρτα εξόδου άνοιξε και ο Βασίλης Δημητριάδης. Από τον άλλοτε διεθνή επιθετικό και νυν γενικό αρχηγό, ο Μελσσανίδης περίμενε έγκαιρη ενημέρωση για την κατάσταση των αποδυτηρίων και τις πρακτικές του Καρντόσο.
Το ζητούμενο για τον κόσμο της ΑΕΚ δεν είναι ποιοι φεύγουν, αλλά ποιοι θα έρθουν. Προσωρινά το τιμόνι της ομάδας αναλαμβάνει ο Νίκος Κωστένογλου, αλλά ήδη οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν επαφές με τον Γκουστάβο Πογέτ. Για τεχνικός διευθυντής προκρίνεται ο Κώστας Κατσουράνης χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση του Ντίνου Διαμαντόπουλου.
Ακόμα και οι αλλαγές, ωστόσο, δύσκολα θα επαναφέρουν άμεσα την ηρεμία στην «Ένωση». Ο στόχος της Ευρώπης έχει χαθεί και το πρωτάθλημα απομακρύνθηκε από την πρεμιέρα. Άρα, όποιες αλλαγές και αν γίνουν, η κατάσταση θα συνεχίσει να παραπέμπει σε καζάνι που βράζει.
melissanidis-1gelas

kostenogloupater