Αν και πέρασε σχεδόν 24 ώρες στον αέρα, ο Μάξι Λοβέρα εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος με το πού πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από την Αργεντινή βίωσε μία μίνι Οδύσσεια έως την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από το Ροζάριο πέταξε στο Μπουένος Άιρες. Από ‘κει πήρε την πτήση για τη Ρώμη, αλλά εξ αιτίας της καθυστερημένης αναχώρησης από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, ο παίκτης έχασε την πρώτη ανταπόκριση για την Αθήνα. Αλλά και όταν μπήκε στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, ο Λοβέρα χρειάστηκε επιπλέον 35 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του. ΄
Παρά την ταλαιπωρία, όμως, το μεγάλο ταλέντο από την Αργεντινή εμφανίστηκε χαμογελαστό. Ευδιάθετο.
«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που έρχομαι στον Ολυμπιακό και θα παίξω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και έχω μεγάλα όνειρα που θέλω να πετύχω με τη νέα μου ομάδα», δήλωσε ο Λοβέρα κατά την άφιξή του.
«Ξέρω ότι σε αυτή τη διοργάνωση αγωνίζονται οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, είναι μια σπουδαία διοργάνωση και μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να δείξω την αξία μου. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του», πρόσθεσε για την πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.
Με τον Λοβέρα ταξίδεψαν ο ο αθλητικός γραμματέας της Ροζάριο, Ραούλ Γκορντίγιο και φυσικά ο ατζέντης του. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο 20χρονος εξτρέμ θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και έπειτα θα μεταβεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για να υπογράψει το πενταετές συμβόλαιό του. Για τη μεταγραφή του η Ροζάριο θα καρπωθεί περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά από τον Γιασίν Μπενζιά, λοιπόν, η ομάδα του Πειραιά ενισχύεται και με τον 20χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό.