Τους τρεις βαθμούς της νίκης κρατάει ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση στην ΑΕΛ, όπως τόνισε και στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων αναφέρθηκε ξανά στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λάρισας, καθώς και στην κούραση των Πειραιωτών, στοιχεία που δεν επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το παιχνίδι που έχουν συνηθίσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πέναλτι:

«Δεν θα μιλήσω για τις αποφάσεις του διαιτητή, υπάρχουν αρμόδιοι, υπάρχουν ακυρωμένα γκολ, δεν θέλω να το σχολιάσω».

Για τη διαιτησία:

«Είναι στιγμές του παιχνιδιού, δεν πρόκειται να σχολιάσω τις αποφάσεις του διαιτητή, μπορούμε να μιλήσουμε για το παιχνίδι».

Για το δεύτερο ημίχρονο και την κούραση:

«Αυτό συνέβη για πολλούς λόγους, ο αντίπαλος μας δημιούργησε δυσκολίες αν και δεν μας απείλησε ιδιαίτερα, παρά μόνο μία φορά στο τέλος του αγώνα. Είχαμε άλλα προβλήματα, ένα πολύ κουραστικό και απαιτητικό ταξίδι στη Ρωσία, και από άποψης ψυχολογικής αλλά και από άποψη φυσικής κατάστασης. Ήμασταν πάρα πολύ εξαντλημένοι, αυτός ο αγωνιστικός χώρος ήταν απαγορευτικός για να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Γι' αυτούς τους λόγους δεν ήμασταν στο επίπεδο που συνηθίζουμε και που θέλουμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, αλλά το πρωτάθλημα είναι έτσι και πολλές φορές πρέπει να το δεχτείς αυτό και να πετύχεις το πιο σημαντικό που είναι οι τρεις βαθμοί. Είμαστε ευχαριστημένοι που καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και να συνεχίσουμε».

Για το τι κρατάει:

«Κερδίσαμε, αυτό είναι που κρατάω. Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου καλού επιπέδου και ποιότητας από καμία από τις δύο ομάδες, απ' όσα είχαμε δει από άλλα παιχνίδια και του αντιπάλου. Πολλές φορές έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ήταν ένα ματς με πολλές μάχες, πολλές διακοπές, το πιο σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια είναι να κερδίζουμε και αυτό κρατάμε».

Για το VAR:

«Φυσικά και αυτό το σύστημα υπάρχει για να βοηθήσει και να βελτιώσει το ποδόσφαιρο, φυσικά χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί ο κόσμος, όπως και σε άλλες χώρες το ίδιο και στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε τεχνολογία όταν εφαρμόζεται με τον σωστό τρόπο είναι ευπρόσδεκτη».

Θυμίζουμε ότι το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος παικταράς στο 7’ της αναμέτρησης με την ΑΕΛ στον «Κάμπο» έκανε το 1-0 με μία άπιαστη εκτέλεση πέναλτι, ανοίγοντας λογαριασμό και στο πρωτάθλημα. Το πέναλτι το κέρδισε δύο λεπτά νωρίτερα ο Ελ Αραμπί, έπειτα από ανατροπή του Μπέρτου… Με τον Ευαγγέλου να… αναγκάζεται να δείχνει την άσπρη βούλα, έστω και καθυστερημένα, έπειτα από χρήση VAR.

Αυτό ήταν το 2ο τέρμα του Γάλλου άσου με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού είχε σκοράρει και κόντρα στην Μπασακσεχίρ για τα προκριματικά του Champions League.