Για μία ακόμη φορά η Εθνική μας ομάδα απογοήτευσε και έτσι ηττήθηκε με 1-0 από τη Φινλανδία στο Τάμπερε, αποχαιρετώντας ουσιαστικά το όνειρο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020.

Η ομάδα του Γιον Φαν’τ Σιπ πήγε πάλι για να πάρει το… μισό μηδέν και τελικά δεν πήρε τίποτα, εξαιτίας του Τέεμου Πούκι, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 52′ έδωσε μία σπουδαία νίκη στους Φινλανδούς.

Πλέον, με αυτό το αποτέλεσμα, η Εθνική μας έμεινε 8 βαθμούς πίσω από τη 2η προνομιούχο θέση, την οποία έχει… καπαρώσει μέχρι τώρα η Φινλανδία. Μετά από 5 αγωνιστικές, ενώ απομένουν άλλες τόσες για να γίνουν, η Ιταλία είναι 1η με 15 βαθμούς, η Φινλανδία ακολουθεί 2η με 12 πόντους, η Βοσνία 3η με 7, η Αρμενία έχει 6 πόντους, η Ελλάδα 4 και το Λιχτενστάιν 0.

Δυστυχώς, η εικόνα του ομίλου θυμίζει πάρα πολύ την… καταστροφική προκριματική διαδικασία του Euro 2016, κατά την οποία τερματίσαμε τελευταίοι με 6 πόντους μαζί με τα Νησιά Φερόε.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα ήταν… νεκρό από άποψη ευκαιριών, με την κατοχή της μπάλας να είναι σχεδόν μοιρασμένη. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 28’ με ένα καλό σουτ του Ρόμπιν Λουντ το οποίο έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα, σε μία φάση όπου η μεσαία γραμμή είχε πολλά κενά.

Η δεύτερη καλή ευκαιρία των Φινλανδών ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Τεέμου Πούκι βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, ωστόσο ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Μπάρκας να μην έχει κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η Ελλάδα δήλωσε την… παρουσία της στον αγώνα στο 31’, με τον Μπουχαλάκη να βγάζει ωραία μπαλιά, τον Κουλούρη να πιάνει το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά, η «γαλανόλευκη» απείλησε ξανά με ένα μακρινό σουτ του Σταφυλίδη, το οποίο μπλόκαρε με δυσκολία ο Χράντεσκι. Τίποτα άλλο αξιοσημείωτο δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο, από το οποίο δεν έχουμε να θυμόμαστε και πολλά.

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, δεν μπήκε καθόλου καλά για την ομάδα του Φαν’τ Σιπ. Η προειδοποίηση ήρθε από ένα καλό σουτ του Σπαρβ, το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα, στο 50’.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της Φινλανδίας. Ο Κουρμπέλης έκανε… χαζό πέναλτι στον Καμάρα, ο Πούκι ανέλαβε την εκτέλεση και ο επιθετικός της Νόργουιτς νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0 των γηπεδούχων.

Από εκεί και έπειτα δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ και την Εθνική μας ουσιαστικά να αποχαιρετά από πολύ νωρίς το Euro 2020.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα, 4-4-2): Χράντεσκι, Ραϊτάλα, Αρατζούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (Σούλερ 90+3′), Πούκι (Καριαλάινεν 85’), Τουόμινεν (Γένσεν 87’)

ΕΛΛΑΔΑ (Γιον Φαν’τ Σιπ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Τοροσίδης (Μπακάκης 70’), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μασούρας, Βρουσάι, Κολοβός (Πέλκας 60’), Κουλούρης (Παυλίδης 76’)

Σκόρερ: Πούκι (52’)

Κίτρινες: Σπαρβ (57’), Καμάρα (73’)- Τοροσίδης (39’), Κουρμπέλης (45+1’), Πέλκας (66’), Παυλίδης (90+2′)

Κόκκινες: –

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 10ου ΟΜΙΛΟΥ:


screenshot_2019-09-05_at_23_40_59


Την Κυριακή (8/9, 21:45) θα αντιμετωπίσουμε στο ΟΑΚΑ το Λιχτενστάιν.


Πηγή: to10.gr