Πριν από λίγες ημέρες ο Ολυμπιακός ενημερώθηκε ότι έπρεπε να απολογηθεί στην UEFA, ως κατηγορούμενος για την ύπαρξη πανό των οπαδών του, που θεωρήθηκε ότι έχει ρατσιστικό περιεχόμενο, στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Από την πρώτη στιγμή οι Πειραιώτες υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε τέτοιο πανό και ότι επρόκειτο για λάθος και παρανόηση από την πλευρά του παρατηρητή του αγώνα. Λίγες ημέρες μετά, ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου, η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της UEFA ασχολήθηκε με την υπόθεση που αφορούσε την πιθανότητα ρατσιστικής συμπεριφοράς στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία που προσκόμισε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αποφάσισε να κλείσει την πειθαρχική διαδικασία εναντίον της.

Αυτό το γεγονός γεγονός αποτελεί μια μεγάλη νίκη του νομικού επιτελείου του Ολυμπιακού, αλλά και μια μεγάλη δικαίωση των Ερυθρόλευκων. Καθώς απέδειξαν ότι οι ισχυρισμοί τους ήταν ακριβείς και ότι δεν υπήρξε καμία ρατσιστικού περιεχομένου παρατυπία από τους οπαδούς τους. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η UEFA είναι πάρα πολύ αυστηρή, άτεγκτη σε ζητήματα ρατσισμού. Το γεγονός, λοιπόν, ότι δικαίωσε τον Ολυμπιακό και τον απάλλαξε από το κατηγορητήριο, ήταν μια μεγάλη ανακούφιση, αλλά και επιβεβαίωση ότι δεν έγινε τίποτε μεμπτό.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγα χρόνια, και συγκεκριμένα στο πρώτο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League, για ένα πανό που είχε κριθεί ότι είχε ρατσιστικό περιεχόμενο (μια νεκροκεφαλή), η UEFA είχε κλείσει σχεδόν το μισό πέταλο των οργανωμένων οπαδών του.
πηγή:to10.gr