Με σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, η Νέα Ορλεάνη επικράτησε με 122-107 του Ντένβερ κι «έσπασε το ρόδι» μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Πρώτη ήττα για το Σαν Αντόνιο στο Λος Άντζελες.

Χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι τον 5ο αγώνα τους αγώνα στο πρωτάθλημα για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη οι Πέλικανς και, μάλιστα, με επιβλητικό τρόπο απέναντι στους Νάγκετς.

Το ματς ήταν ντέρμπι για κάτι παραπάνω από τρία δωδεκάλεπτα, με το σκορ στο 38' να είναι 86-80 για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, στο σημείο εκείνο η Νέα Ορλεάνη με ένα επιμέρους 20-6, ξέφυγε με 106-86 και «καθάρισε» με την υπόθεση νίκη.

Ο Τζαλίλ Οκαφόρ με 26 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Μπράντον Ίνγκραμ να προσθέτει 25, τον Φρανκ Τζάκσον 21 και τον Τζρου Χόλιντεϊ 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Για τους Νάγκετς, ο Μάικλ Πόρτερ είχε 15 πόντους (στο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ) και οι Τζαμάλ Μάρεϊ και Τζεράμι Γκραντ από 14.

Τη δεύτεη νίκη επί της Ατλάντα μέσα σε τρεις μέρες πέτυχε το Μαιάμι, αυτή την φορά εκτός έδρας, με 106-97. Χωρίς τον Τρε Γιανγκ παρατάχθηκαν τα «Γεράκια», γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στον απόλυτο βαθμό οι «Χιτ» κι έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση.

Ο Κέντρικ Ναν με 28 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τάιλερ Χίρο να προσθέτει άλλους 17. Για τους «Χοκς», ο Τζαμπάρι Πάρκερ είχε 23 πόντους.

Με τον περυσινό MVP των τελικών του ΝΒΑ, Κουάι Λέοναρντ, να κάνει ένα τρομερό double-double (38 πόντους, 12 ριμπάουντ) οι ΛΑ Κλίπερς επιβλήθηκαν του Σαν Αντόνιο με 103-97 (πρώτη ήττα των «Σπερς» στο πρωτάθλημα.