Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο Μόναχο απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν και δεχόμενος δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο ηττήθηκε με 2-0 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν για περισσότερο από μία ώρα στην Αλιάνζ Αρένα, αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της γερμανικής ομάδας, η οποία με αυτή τη νίκη προκρίθηκε και μαθηματικά στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την εμφάνιση που έκαναν στο Καραϊσκάκη πριν από δύο εβδομάδες, με τους Γερμανούς να είναι κυρίαρχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και να βρίσκουν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τους Λεβαντόφσκι (69’) και Πέρισιτς (89’) .

Κορυφαίος παίκτης για τον Ολυμπιακό ήταν Σα, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις και έδειξε την τεράστια κλάση του. Ο Πορτογάλος είπε «όχι» σε πολλές ευκαιρίες των γηπεδούχων και προσπάθησε να κρατήσει όρθια την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στην Αλιάνζ Αρένα, όμως, ήταν αδύνατο απέναντι στα αστέρια της Μπάγερν Μονάχου.

Οι Γερμανοί έβγαλαν αντίδραση μετά την ήττα με 5-1 από την Αϊντραχτ και επέστρεψαν στις νίκες, ενώ ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει το βλέμμα του στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Οι Ερυθρόλευκοι πλέον θα τα δώσουν όλα για την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Europa League.

Την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες παίζουν στο Λονδίνο με την Τότεναμ, ενώ η Μπάγερν πηγαίνει στο Βελιγράδι για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.


Εκπληξη από τον Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με μία έκπληξη, βάζοντας τον Ραντζέλοβιτς στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα τη γερμανική άμυνα.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος ξεκίνησε τους Πειραιώτες με διάταξη 4-3-3, έχοντας τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Ραντζέλοβιτς, Ποντένσε και Γκερέρο στην τριπλέτα της επίθεσης. Ο Ιβηρας ήθελε να πιέσει τους παίκτες της Μπάγερν με τον Γκερέρο και τα τρία χαφ και να βρει χώρο στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Ραντζέλοβιτς και Ποντένσε.

Κατοχή οι Γερμανοί, ευκαιρία ο Ολυμπιακός!

Αυτό ήταν ολοφάνερο από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Οι Γερμανοί είχαν την κατοχή της μπάλας, με τον Ολυμπιακό να περιμένει στο δικό του μισό. Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 5’ και ήταν για την Μπάγερν. Ο Γκορέτσκα βρήκε χώρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε, αλλά ο Σα έπεσε σωστά και απέκρουσε το σουτ του Πολωνού μεσοεπιθετικού. Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα, όμως, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκλειναν σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Ζοσέ Σα.

Στο 17’ μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ραντζέλοβιτς. Οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Γκερέρο έστρωσε στον Σέρβο, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα πήρε φάλτσα και έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νόιερ. Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την Μπάγερν να έχει την κατοχή, να γυρίζει την μπάλα και τον Ολυμπιακό να περιμένει.

Δοκάρι και μεγάλες επεμβάσεις από Σα

Στο 35’ η ομάδα του Φλικ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως, ο Ζοσέ Σα είπε και πάλι «όχι». Ο Κομάν μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τους παίκτες του Ολυμπιακού, σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών απέκρουσε εξ’ επαφής, σώζοντας την εστία του από παραβίαση. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Μίλερ, σούταρε, αλλά ο Σα φώναξε και πάλι «παρών».

Δέκα λεπτά αργότερα η Μπάγερν απείλησε ξανά και αυτή τη φορά είχε δοκάρι με τον Παβάρ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο κεντρικός αμυντικός της γερμανικής ομάδας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να πιέσουν ακόμα περισσότερο την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 50’ δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στην επανάληψη, με τους Λεβαντόφσκι και Γκορέτσκα, αλλά ο Σα αντέδρασε και πάλι σωστά. Όπως επίσης αντέδρασε σωστά και στο 61’, αυτή τη φορά σε ευκαιρία του Κομάν. Δύο μεγάλες επεμβάσεις, ανάλογες της αξίας και της κλάσης του «ερυθρόλευκου» τερματοφύλακα.

«Λύγισε» στο τέλος

Στο 63’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον φρέσκο Μασούρα στη θέση του Ραντζέλοβιτς. Στο 69’ τα πλάνα του Πορτογάλου, όμως, ανατράπηκαν, καθώς η Μπάγερν βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Λεβαντόφσκι. Ο Κομάν έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Λεβαντόφσκι έβαλε όσο χρειαζόταν το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Στο 71′ ο Βαλμπουενά πήρε τη θέση Μπουχαλάκη και στο 79’ ο Μαρτίνς έκανε και τρίτη αλλαγή, με τον Ελ Αραμπί στη θέση του Ποντένσε. Ο Φλικ από την άλλη πέρασε στο ματς τους Τολίσο και Πέρισιτς, με τους δύο παίκτες στο 89’ να συνεργάζονται για το 2-0 της Μπάγερν. Ο Τολισό γύρισε την μπάλα από αριστερά και μετά από λανθασμένη απόκρουση του Τσιμίκα, ο Πέρισιτς σούταρε από κοντά για το 2-0. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τους Βαυαρούς να παίρνουν τη νίκη.

Γιατί κόουτς: Ισως έπρεπε να μπει πιο νωρίς ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Πορτογάλος ετοιμάζει τον Γάλλο, αλλά τον πρόλαβε το γκολ του Λεβαντόφσκι, με αποτέλεσμα ο έμπειρος άσος να μπει στον αγωνιστικό χώρο λίγα δευτερόλεπτά μετά το τέρμα του Πολωνού. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα παίκτη να κρατήσει την μπάλα, να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να δώσει ανάσες στους συμπαίκτες του.

Το κλειδί: Η εκτελεστική δεινότητα του Λεβαντοφσκι. Δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το γύρισμα του Κομάν στο 69’ και με το τέρμα που πέτυχε έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας του Ολυμπιακού. Το γκολ του Πολωνού επιθετικού ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα.

Το 10άρι: Ο Κομάν. Ηταν εξαιρετικός, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και έχει την ασίστ στο γκολ του Λεβαντόφσκι. Ηταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία του Σα.

Στον πάγκο: Ο Γκιγιερμε. Ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς περίμενε περισσότερα από τον Βραζιλιάνο, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί. Δεν κράτησε μπάλα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ντέιβις, Αλάμπα, Μαρτίνες, Γκορέτσκα (82’ Τολισό), Κίμιχ, Γκνάμπρι (89’ Πέρισιτς), Κομάν (90’+ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (71’ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (61’ Μασούρας), Ποντένσε (79’ Ελ Αραμπί), Γκερέρο