Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο ΣΕΦ και τώρα ακολουθεί η Ζαλγκίρις Κάουνας, με τους Ερυθρόλευκους να επιζητούν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει στον ίσιο δρόμο.

Το ίδιο ακριβώς τόνισε και ο Κώστας Παπανικολάου κατά την ανοιχτή προπόνηση των Ερυθρόλευκων στο φαληρικό κλειστό.

Αναλυτικά ο Έλληνας μίλησε:

Για την Ζαλγκίρις:

«Δεν είμαστε στην καλύτερη φάση, προερχόμαστε από δύο εντός έδρας ήττες με μεγάλη διαφορά. Το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το ποιον έχουμε αντίπαλο. Στόχος είναι να βρούμε τον εαυτό μας και να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ που μπορούμε την περισσότερη θέληση, με την περισσότερη ενέργεια και πυγμή μέσα στο παρκέ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή και όχι το ποιον έχουμε αντίπαλο».

Για τον ίδιο:

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Είχαμε ένα φιλικό την Δευτέρα που πήρα κάποια λεπτά συμμετοχής που δεν είχα κάποια ενόχληση, που είναι πολύ σημαντικό. Ευελπιστώ θα είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα»

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα:

«Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά και γενικά δεν μπορείς να πεις ότι κερδίζω μόνο από την άμυνα πλέον. Πρέπει να βάζεις στην επίθεση και να μην δέχεσαι στην άμυνα. Υπάρχει πολύ ταλέντο σε όλες τις ομάδες, παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Θεωρώ πως πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Σαν στόχος μας είναι να ξεκινάμε από την άμυνα για να βρίσκουμε ρυθμό και στην επίθεση. Όταν δέχεσαι καλάθι τις περισσότερες φορές που αμύνεσαι, μπαίνεις σε μια διαδικασία στατικού μπάσκετ και γίνεται πιο δύσκολο να βρεις ρυθμό. Το βασικό μας μέλημα απέναντι σε μία ομάδα που αρέσκεται στο να γυρίζει την μπάλα και έχει διαφορετικούς αι έξυπνους τρόπους να επιτίθεται, είναι να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα».
πηγή:to10.gr