Οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείφθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Ο Ολυμπιακός πήρε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, την 29η αγωνιστική, νικώντας 2-0 τον Πανθρακικό στον άδειο ΝΑΟ. Πλέον η τροπαιοθήκη έχει 41 πρωταθλήματα.

Σε μια αναμέτρηση που δεν προσέφερε «πλούσιο» θέαμα. Αλλά τι σημασία έχει; Αυτό που μετράει είναι η εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» την Τετάρτη του βράδυ. Εκεί θα δούμε έναν εντελώς διαφορετικό Ολυμπιακό, που θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Έναν Ολυμπιακό που ακόμα και απόψε, νοερά, ήταν εκεί, στο «Θέατρο των Ονείρων».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Πανθρακικός έπαιζε με δέκα παίκτες από το 41’ (σ.σ.: μετά την αποβολή του Σαρακατσάνου) ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε σε κανένα σημείο. Είχε την κατοχή της μπάλας (72%-28%), 23 τελικές με τις 16 στο τέρμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις 2, αμφότερες στο τέρμα, αλλά σκόραρε μόλις δύο φορές, τη δεύτερη στο 90ό λεπτό. Αρχικά ήταν ο Βαλντέζ (35’) που έκανε το 1-0 και ο Φουστέρ με πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Και τώρα ο Θρύλος πάει για την υπέρβαση στην Αγγλία, για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Να ολοκληρώσει ότι άρχισε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 25 Φεβρουαρίου. Εκεί που νίκησε 2-0 τη Γιουνάιτεντ…

Στο μυαλό η Γιουνάιτεντ

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μίτσελ ήταν φανερό ότι δεν ήταν μονάχα για το ματς με τον Πανθρακικό. Αλλά ο Ισπανός τεχνικός είχε κατά νου την αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ». Διότι στο πλάνο του ήταν να δουλέψει πάνω στο ματς με τους «κόκκινους διαβόλους» και όχι μονάχα για αυτή με το σύλλογο της Κομοτηνής. Βέβαια, όσον αφορά στα πρόσωπα, το βράδυ της Τετάρτης θα υπάρξουν νέα πρόσωπα.

Με τον Ρομπέρτο στο τέρμα και στην άμυνα τους Μιγκέλ Τόρες, Παπάζογλου, Παπαδόπουλο και Χολέβας. Στον άξονα μετά από καιρό το δίδυμο των Μανιάτη-Σάμαρη και μπροστά η λάτιν τετράδα. Κάμπελ και Πέρεζ στις πτέρυγες, ενώ ο Ντομίνγκεζ ήταν πίσω από τον Βαλντέζ.

Κατοχή μπάλας αλλά όχι ουσία

Το παιχνίδι ήταν μονόλογος για τον Ολυμπιακό, ειδικά σε ό,τι αφορά το πρώτο 45λεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μονάχα την κατοχή της μπάλας, αλλά και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Απέναντι σε έναν Πανθρακικό που ο Μάντζιος επέλεξε να παρατάξει με βάθος στην άμυνα και τρία στόπερ (σ.σ.: Σαρακατσάνο, Έμποου, Χρήστου). Αφενός για να μην πάρει την μπάλα ο Βαλντέζ, αφετέρου για να περιοριστεί το παιχνίδι του Τσόρι που παίζει σε ελεύθερο ρόλο και κινείται όλη την ώρα. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν ήταν καλή, αλλά το στόχο της τον πέτυχε στο πρώτο ημίωρο. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν λίγο έξω από τα… νερά τους. Το άδειο γήπεδο ήταν θέμα και αυτό προβλημάτιζε αφάνταστα τους «ερυθρόλευκους» που δεν είχαν βρει ρυθμό. Φάσεις έκαναν, αλλά όχι «καθαρές» και ο Αθανασιάδης, ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού, περνούσε ήσυχο βράδυ για κάτι παραπάνω από 30 λεπτά.

Με την καρδιά του «Λέοντα»

Η κατοχή μπάλας στο πρώτο 45λεπτο έφτασε σε ποσοστό 71% υπέρ του Θρύλου, την ώρα που η ομάδα της Κομοτηνής είχε ποσοστό μόλις 29%. Οι τελικές του Ολυμπιακού ήταν 8, με τις 7 στο τέρμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο μηδέν. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε ένα στημένο για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα ο Θρύλος. Στο 35’ με τον Ντομίνγκεζ να εκτελεί το φάουλ και τον Βαλντέζ, με προβολή, να σκοράρει και να πετυχαίνει το 1-0! Ένα γκολ που αναζητούσε ο Ολυμπιακός και το οποίο του έδιωξε το άγχος που υπήρχε λόγω του κεκλεισμένων των θυρών…

Η αποβολή του Σαρακατσάνου

Στο 41’ είχαμε μια φάση που άλλαξε τα δεδομένα και την εικόνα του ματς. Σε μια ανύποπτη στιγμή, λίγα μέτρα κάτω από το χώρο του κέντρου προς την περιοχή του Αθανασιάδη και σε μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Σαρακατσάνος πήγε με τις τάπες πάνω στον Βαλντέζ. Ολοφάνερο φάουλ, δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον αμυντικό του Πανθρακικού και η ομάδα της Κομοτηνής με δέκα παίκτες. Αλλά αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα του ματς, απλά τα αριθμητικά. Εκεί που έπαιζε με εννέα παίκτες πίσω από το κέντρο ο Πανθρακικός, αυτοί έγιναν οκτώ!

Δοκάρι και σκέψη Φουστέρ

Ο Μίτσελ δεν έκανε καμία αλλαγή στην ενδεκάδα του, στην αφετηρία του δευτέρου μέρους. Αλλά ήταν φανερό ότι το μυαλό των παικτών του Μίτσελ ήταν αλλού. Στο «Θέατρο των Ονείρων», εκεί που την Τετάρτη θα επιδιώξουν την υπέρβαση κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Διάθεση και όρεξη υπήρχε, αλλά όχι «καθαρό» μυαλό. Πολλές φάσεις, αλλά κάτι έλειπε στην τελική προσπάθεια για να έρθει το δεύτερο γκολ.

Ο Θρύλος το άγγιξε αρκετά στο 52’, αλλά η βολίδα του Ντομίνγκεζ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Λίγο αργότερα ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Φουστέρ αντί του Πέρεζ, δείχνοντας ότι έχει και τον συμπατριώτη του, στα πλάνα του, για τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ.

Διπλή αλλαγή

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Μίτσελ αποφάσισε να ξεκουράσει Ντομίνγκεζ και Βαλντέζ. Κι αν για τον Τσόρι υπάρχει βεβαιότητα πως θα είναι στην ενδεκάδα του «Ολντ Τράφορντ», η εμφάνιση του Παραγουανού που σκόραρε έδειξε πως πλέον συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να είναι και εκείνος στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους». Στη θέση τους, στο ματς με τον Πανθρακικό, πέρασαν οι Μασάντο και Σέποβιτς.

Αλλά κάτι δεν άλλαξε επί της ουσίας. Κατοχή μπάλας, κυκλοφορία, πίεση, όχι όμως ευκαιρίες. Ειδικά ο Σέποβιτς έπρεπε να πάρει μπάλα για να απειλήσει την εστία του Αθανασιάδη, όμως αυτό δεν συνέβη. Και στη μία περίπτωση που την πήρε, την έστρωσε για τον Μανιάτη που αργοπόρησε, υπερβολικά, να σουτάρει!

Ο εξαιρετικός Αθανασιάδης νικήθηκε

Ο γκολκίπερ της ομάδας της Κομοτηνής ήταν εξαιρετικός. Ο Ολυμπιακός είχε 16 προσπάθειες στο τέρμα, με τον νεαρό τερματοφύλακα να πραγματοποιεί 14 επεμβάσεις! Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Αλλά νικήθηκε δύο φορές. Μια στο πρώτο μέρος, στην προβολή του Βαλντέζ. Και η δεύτερο στο τέλος, στο πέναλτι του Φουστέρ. Την παράβαση έκανε ο Μπεν Σαμπάτ μαζί με τον Ντιόγκο στον Κάμπελ, στο 90ό λεπτό.

Ο διαιτητής Κύζας (Δράμας) απέβαλε με δύο κίτρινες τον Σαρακατσάνο (20’ και 41’) ενώ «παρατήρησε» ακόμα τον Μπεν Σαμπάτ (89’)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Τόρες, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Χολέβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρεζ (58’ Φουστέρ), Ντομίνγκεζ (72’ Σέποβιτς), Βαλντέζ (71’ Μασάντο).

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Σαρακατσάνος, Έμποου, Χρήστου (67’ Μακρυδημήτρης), Μπαϊκαρά, Ντιόγκο, Καθάριος (83’ Ζδράβος-Ρίζος), Μπεν Σαμπάτ, Ρομέου, Μολίνα (59’ Λαδάκης), Χασομέρης.