Η Μαρία Σάκκαρη είναι αυτό που λέμε κορίτσι-θαύμα, καθώς στα 24 της χρόνια θεωρείται η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια, ενώ συγκαταλέγεται στα τοπ ονόματα γυναικών στο παγκόσμιο τένις.

Με μητέρα την επίσης πολύ σημαντική Ελληνίδα τενίστρια με ρεκόρ καριέρας Αγγελική Κανελλοπούλου, έχει παίξει με τις κορυφαίες εκπροσώπους του αθλήματος παγκοσμίως.

Τα «Π» τη συνάντησαν στο Ζάππειο και «ανακάλυψαν» μια ταλαντούχα γυναίκα, αλλά και ένα αξιαγάπητο πλάσμα, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό αλλά και μεγάλη δόση ευφυΐας. Η μελαχρινή καλλονή με το αγαλματένιο σώμα έφτασε με τη μητέρα της, που της έχει εμφανώς μεγάλη αδυναμία.

Η κορυφαία αθλήτρια μάς αποκάλυψε γιατί πάει σε ψυχολόγο, με ποιον γνωστό ηθοποιό θα έβγαινε ραντεβού, ενώ σχολιάζει τη μεγάλη επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Λονδίνο.

Αυτήν τη στιγμή, τo όνομά σου φιγουράρει στα τοπ ονόματα γυναικών στο παγκόσμιο τένις. Πώς τα κατάφερες, αφού είσαι μόνο 24 ετών;

Σίγουρα, το πείσμα μου, η επιμονή μου και η σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια με φτάσανε ως εδώ. Ισως πολλές φορές γίνομαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτό θα με πάει ακόμα πιο ψηλά και θα με φτάσει εκεί όπου θέλω. Είμαι άνθρωπος που θέλει πάντα το καλύτερο και το παραπάνω και θα προσπαθήσω γι’ αυτό και θα συνεχίσω να δουλεύω ώστε να ανέβω στην κορυφή.

Φέτος κατάφερες να κερδίσεις τον πρώτο σου τίτλο WTA. Αυτή η διάκριση τι άλλαξε στη φετινή σου πορεία;

Ηταν μια μοναδική στιγμή για μένα, κάτι που το περίμενα καιρό, κάτι που είχα θέσει ως στόχο φέτος και το κατάφερα. Είναι μια στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ και ήταν μια αρχή για να γίνει αυτό το βήμα που έγινε φέτος. Ξεκλείδωσε πολλά πράγματα στον χαρακτήρα μου εντός γηπέδου, στην εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και γενικότερα στην αυτοπεποίθησή μου. Υστερα από αυτή την εβδομάδα, ένιωθα πολύ δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσω οτιδήποτε.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της αθλητικής σου ζωής;

Οταν έγινα 18 ετών, αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα και να ζήσω τέσσερα χρόνια στη Βαρκελώνη μόνη μου. Αυτό σίγουρα ήταν ένα βήμα που με άλλαξε σαν άνθρωπο, με ωρίμασε και με έκανε να συνειδητοποιήσω πράγματα. Με έκανε πιο ευαίσθητη και γενικότερα αυτά τα τέσσερα χρόνια μού άλλαξαν τελείως τη ζωή. Παράλληλα, όμως, ήμουν μόνη μου σε ξένη πόλη, χωρίς πολλούς φίλους. Είχα μόνο το τένις και τις προπονήσεις μου, από επιλογή μου όμως. Ηταν τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια της ζωής μου. Δεν το μετανιώνω και, όπως είπα, αυτά με άλλαξαν και, αν γύρναγα τον χρόνο πίσω, πάλι θα έκανα το ίδιο.

Ποιο είναι το χειρότερο σχόλιο που έχεις δεχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Υπάρχουν πάρα πολλοί κακοί άνθρωποι εκεί έξω, τους οποίους θα χαρακτήριζα «βαρεμένους», γιατί κάθονται πίσω από μια οθόνη και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να σχολιάζουν και να «κράζουν» αν εγώ η ο οποιοσδήποτε αθλητής μπορεί να κάνουμε μία, δύο ή τρεις ήττες και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ρομπότ. Πολλές φορές, αφού χάνω, υπάρχουν άνθρωποι που σχολιάζουν πάρα πολύ αρνητικά είτε είναι για την ήττα είτε για την εμφάνισή μου στο γήπεδο. Πολλές φορές λένε ότι έχω φτάσει «ταβάνι» και δεν μπορώ να πάω πιο ψηλά. Υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι άνθρωποι. Στην αρχή με ενοχλούσε, αλλά πλέον δεν με νοιάζει και δεν ασχολούμαι. Εγώ ξέρω τι αξίζω και ξέρω πού μπορώ να φτάσω.

Ποιον θεωρείς τον πιο σέξι άνδρα στον κόσμο και θα έβγαινες ραντεβού μαζί του;

Είμαι μεγάλη φαν του Daniel Craig αλλά και του Henry Cavill. Θα ήμουν σε τρελό δίλημμα, αν μου ζητούσαν και οι δύο να βγω ραντεβού μαζί τους, δεν ξέρω ποιον θα διάλεγα. Μάλλον τον Henry Cavill, γιατί είναι πιο κοντά στην ηλικία μου.

Σε φλερτάρουν οι άνδρες;
Μπορώ να πω πως και ναι και όχι. Σίγουρα λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα από άντρες ή μπορεί να με πλησιάζουν από κοντά όταν με αναγνωρίσουν, από θαυμασμό, βέβαια, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με φλερτάρουν πολύ έντονα και φανερά.

Το σώμα σου είναι πολύ γυμνασμένο και μυώδες. Παρ’ όλα αυτά σου έχουν κάνει αρνητικά σχόλια;

Σίγουρα, ναι, έχω ακούσει και έχω διαβάσει σχόλια για το σώμα μου, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν με ενοχλεί καθόλου, γιατί, και το αντίθετο να ήμουν, δηλαδή να ήμουν αγύμναστη ή σε όχι τόσο καλή φυσική κατάσταση, πάλι θα έβρισκαν κάτι να πουν, οτιδήποτε. Ολοι γενικά θα σχολιάσουν, όπως κι αν είσαι. Το πιο σημαντικό είναι να αρέσεις στον εαυτό σου και τότε αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Εχει χρειαστεί να ζητήσεις τη βοήθεια ψυχολόγου;

Φυσικά. Κάνω ψυχοθεραπεία όταν είμαι εδώ κάθε βδομάδα και όταν είμαι στο εξωτερικό οπότε ευκαιρήσω, μέσω Διαδικτύου. Νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται, δεν είναι κάτι κακό ή αρνητικό. Ισα-ίσα, σε κάνει καλύτερο και πιο δυνατό, γιατί συνειδητοποιείς πράγματα που ίσως μόνος σου να μη συνειδητοποιούσες και να μην παραδεχόσουν ποτέ στον εαυτό σου. Νομίζω ότι στην Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι και υπάρχει μια πολύ αρνητική αντιμετώπιση.

Σε βλέπουμε συχνά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τον Ολυμπιακό;

Η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ο μπαμπάς μου με πήγε στο γήπεδο, στην ηλικία των 3 ή 4 ετών. Από τότε και μέχρι ο αδερφός μου να φύγει για το εξωτερικό και εγώ να ξεκινήσω τα πιο εντατικά ταξίδια, πηγαίναμε σχεδόν κάθε βδομάδα. Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα και στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και στο ΣΕΦ.

Αγαπημένη τραγουδίστρια και αγαπημένο τραγούδι;

Φυσικά, η Αννα Βίσση. Εκτός από καταπληκτική καλλιτέχνις, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, που πάντα είναι πολύ εξυπηρετική και πολύ ευγενική. Πάντοτε όταν πηγαίνω και τη βλέπω από κοντά με τις φίλες μου, κάθε φορά είναι και καλύτερη και κάθε φορά περνάμε ακόμα πιο ωραία. Αγαπημένα μου τραγούδια της είναι το «Αγάπη υπερβολική» και το «Αποδείξεις».

Σου έχουν κάνει ποτέ πρόταση γάμου;

Μου έχουν κάνει μία φορά στον δρόμο, θυμάμαι, στο Μόναχο. Ημουν με τη μητέρα μου και ένας άντρας μάς σταμάτησε και μου ζήτησε, αν θέλω, να τον παντρευτώ. Αλλά και μέσα στο γήπεδο μου έχουν φωνάξει αρκετές φορές άντρες από τις κερκίδες αν θα δεχόμουν να τους παντρευτώ.

Θέλω να μου σχολιάσεις τον μεγάλο θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Λονδίνο.

Ηταν ένας πολύ μεγάλος τίτλος για το ελληνικό τένις. Αυτό που κατάφερε είναι εξωπραγματικό. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτόν, γιατί πραγματικά το αξίζει. Του έστειλα μήνυμα και μου απάντησε. Νομίζω ότι τώρα θα πάει διακοπές και στη συνέχεια θα προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά.

Παρόλο που έχεις διαψεύσει δημόσια ότι είστε ζευγάρι, κάποιοι συνεχίζουν να μην το πιστεύουν. Σε ενοχλεί;

Δεν με ενοχλεί του τύπου «δεν μπορώ να ζήσω», αλλά κάποια στιγμή πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει, γιατί το έχουμε πει και οι δύο ότι δεν είμαστε μαζί. Και αυτό ισχύει. Ο καθένας έχει τη δική του ζωή. Αγαπάμε ο ένας τον άλλον φιλικά, γιατί είμαστε συναθλητές και είμαστε οι μόνοι Ελληνες που αγωνιζόμαστε στο εξωτερικό.

Σήμερα ήρθες μαζί με τη μητέρα σου, την Αγγελική. Βλέπω ότι έχετε μια πολύ όμορφη σχέση. Τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή σου;

Η μητέρα μου έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου, γιατί ουσιαστικά αυτή ήταν μαζί μου από τα πρώτα μου βήματα. Με καθοδήγησε, με έβαλε στον σωστό δρόμο από μικρή και έκανε τις σωστές επιλογές για μένα, όταν εγώ δεν είχα τότε την κατάλληλη εμπειρία, οπότε της οφείλω πολλά.


Η Μαρία Σάκκαρη μαζί με την μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 23/11