Με τους Λουίς Σουάρες, Λιονέλ Μέσι και Αντουάν Γκριεζμάν να σκοράρουν από ένα γκολ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 της Ντόρτμουντ στο «Καμπ Νου» και «σφράγισε» το εισιτήριό της για τους «16» του Champions League. Αντίθετα, οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Βαρκελώνη και μετά τη νίκη της Ιντερ στην Πράγα απέναντι στη Σλάβια ισοβαθμούν στη 2η θέση με τους Ιταλούς, έχοντας από 7 πόντους.

Μίλησε η… συμμορία «ΜSG»

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Λιονέλ Μέσι την 700η συμμετοχή του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έβγαλε δύο ασίστ και σκόραρε ένα γκολ στο 3-1 των Καταλανών επί της Ντόρτμουντ και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη και την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο 29’ ο Μέσι με μία υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Σουάρες και αυτός με πλασέ νίκησε τον Μπούρκι για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Σουάρες να δίνει στον Αργεντινό και τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα κάνει το 2-0, ενώ το 3-0 έκανε ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 67’, μετά την ασίστ του Μέσι. Η Ντόρτμουντ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Σάντσο στο 78’.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
: Τερ Στέγκεν, Φίρπο, Ουμτιτί, Σέρχι Ρομπέρτο, Μπούσκετς, Λενγκλέ, Ράκιτιτς (78’Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (26’Γκριεζμάν), Μέσι, Σουάρες (91’Βαγκέ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:
Μπίρκι, Χακίμι, Γκερέιρο, Σουλτς (46’Σάντσο), Ακανζί, Πίστσεκ, Χούμελς, Βίτσελ, Βάιγκλ (85’Γκέτσε), Μπραντ, Ρόις


Μεγάλο διπλό στην Πράγα για την Ιντερ

Η Ιντερ μπορεί να δυσκολεύτηκε για 80 λεπτά στην Πράγα απέναντι στη μαχητική Σλάβια, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 και έπιασε στη δεύτερη θέση του ομίλου την Ντόρτμουντ, παραμένοντας ζωντανή στη μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ στο 19’ με τον Λαουτάρο Μαρτίνες και στο 35’ έκαναν το 2-0 με τον Λουκάκου. Το γκολ του Βέλγου, όμως, μετά την εξέταση του VAR ακυρώθηκε, με τον ρέφερι να γυρίζει πίσω τη φάση και να δίνει πέναλτι για τη Σλάβια! Ο Σούτσεκ το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Το ματς παρέμεινε στο «χ» μέχρι το 81’, όταν ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Φρίντριχ, πέρασε με ωραίο τρόπο τον Κόλαρ και σε κενή εστία έκανε το 1-2. Στο 88’ οι Ιταλοί σκόραραν και τρίτο γκολ με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, μετά την μαγική πάσα του Λουκάκου.

Ο Βέλγος στις καθυστερήσεις πέτυχε ένα ακόμα τέρμα, αλλά ακυρώθηκε από τον διαιτητή για οφσάιντ.

Οι συνθέσεις:

ΣΛΑΒΙΑ: Κολάρ, Κουφάλ, Στάντσιου (58’Tραορέ), Ολαγινκά, Χουσμπάουερ (70’Ζελένι), Κούντεα, Σούτσεκ, Σέβτσικ, Μπορίλ, Φρίντριχ, Μάζοπουστ


ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Μπιράγκι (76’Λαζάρο), Μπρόζοβιτς, Βεσίνο, Καντρέβα, Βαλέρο (76’Γκαλιαρντίνι), Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες



Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Μπαρτσελόνα-Ντόρτμουντ 3-1
(29’ Σουάρες, 33’ Μέσι, 67’ Γκριζμάν-78’ Σάντσο)

Σλάβια Πράγας-Ίντερ 1-3
(37’ πεν. Σούτσεκ-20’, 88’ Λαουτάρο, 80’ Λουκάκου)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Μπαρτσελόνα 11 (7-3)
2. Ίντερ 7 (7-5)
3. Ντόρτμουντ 7 (6-7)
4. Σλάβια Πράγας 2 (3-8)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):
Ίντερ-Μπαρτσελόνα (22:00)
Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας (22:00)

Πηγή: to10.gr