Κάθε χρόνο, πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι general managers των 30 ομάδων του ΝΒΑ απαντούν σε ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο 50 ερωτήσεων, το οποίο στη συνέχεια δημοσιεύεται και αποτελεί, ουσιαστικά, το... πρόγευμα της σεζόν.

Φέτος, λοιπόν, από τις απαντήσεις των GMs των συλλόγων του ΝΒΑ προέκυψαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πρωταγωνιστής.

Στο ερώτημα «εάν χτίζατε μια ομάδα σήμερα και μπορούσατε να υπογράψετε έναν παίκτη, ποιος θα ήταν αυτός;», τα αποτελέσματα ήταν πρωτοφανή: 1. Γιάννης Αντετοκούνμπο 86%, 2. Αντονι Ντέιβις 7%, 3. Λούκα Ντόντσιτς 7%. Ο Γιάννης δεν είναι απλώς ο κορυφαίος παίκτης στο ΝΒΑ. Είναι ο «Μονόκερος» του πρωταθλήματος.


Ο GREAK FREAK ΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΚΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Ο παίκτης-βιτρίνα. Αυτός που όλοι θα ήθελαν να έχουν στην ομάδα τους.

Ο πιο σημαντικός παίκτης του ΝΒΑ. Ένας γνήσιος «success and money maker», που ήδη ετοιμάζεται να ανεβεί στον θρόνο του βασιλιά του «Μαγικού κόσμου», ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπός του.

Ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο με τη Nike. Ένας παίκτης, το μέλλον του οποίου ήδη έχει αρχίσει να απασχολεί ολόκληρο το ΝΒΑ. Διότι μπορεί οι Μπακς να έχουν ανακοινώσει ότι θα του προσφέρουν το super maximum συμβόλαιο των 252 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν είναι οι μόνοι.

Ηδη, σενάρια στις ΗΠΑ εμπλέκουν τον Greek Freak σε ένα τεράστιο trade, που μπορεί να τον στείλει στο πλευρό του Στέφ Κάρι και στο Ορεγκον το καλοκαίρι του 2020.

Οι Νικς, οι Ράπτορς, οι Σπερς, οι Λέικερς, οι Κλίπερς... Ολοι τον θέλουν. Αλλά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στέκονται στην ομάδα του Σαν Φρανσίσκο. Τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Με το συγκρότημα του Στιβ Κερ να διάγει μία κακή χρονιά εξαιτίας τραυματισμών αλλά λόγω της απουσίας ενός σταρ για να το καθοδηγήσει φέτος, οι ειδικοί του ΝΒΑ τονίζουν πως το πρώτο draft pick της επόμενης σεζόν θα πρέπει να είναι ήδη καπαρωμένο για τους πρώην πρωταθλητές. Ειδικά από τη στιγμή του τραυματισμού του Κάρι, είναι δεδομένο ότι οι «Πολεμιστές» δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις υπόλοιπες ομάδες της Δύσης.

Πώς θα μπορούσαν να… γυρίσουν την κατάσταση τη σεζόν 2020-21; Με ένα trade που θα εμπλέκει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αναμένεται να πάρει MAX συμβόλαιο το καλοκαίρι.

Βέβαια, οι Αμερικανοί τονίζουν πως είναι πολύ δύσκολο οι Μπακς να αφήσουν το μεγάλο τους αστέρι ή να μπουν στη διαδικασία να τον έχουν διαθέσιμο για κάποια ανταλλαγή.

Εάν όμως προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση, θα ζητήσουν τον «ουρανό με τ’ άστρα», και οι Ουόριορς διαθέτουν τους παίκτες για να τους ικανοποιήσουν!

«ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ»

Ο δημοσιογράφος του «San Fransisco Chronicle» γράφει πως «οι… τράμπες που έστειλαν τον Αντονι Ντέιβις στους Λέικερς και τον Πολ Τζορτζ στους Κλίπερς έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Εάν, λοιπόν, οι Ουόριορς πάρουν το Νο1, τότε είναι πολύ πιθανόν να το προσφέρουν στους Μπακς συν έναν εκ των Ντι Αντζελο Ράσελ, Ντρέιμοντ Γκριν ή Κλέι Τόμπσον, αλλά και δύο ακόμα παίκτες, με τους Ερικ Πασκάλ και Κέβον Λούνεϊ να είναι δύο επιλογές που οι Μπακς θα τους κοιτούσαν με σοβαρότητα».

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει και ο Γιάννης από την πλευρά του να δείξει σημάδια… φυγής από το Μιλγουόκι. Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2021 και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ήθελαν οι Μπακς να τον χάσουν για το τίποτα. Είναι σίγουρο πάντως ότι και αυτή η ανταλλαγή να μη γίνει, οι Ουόριορς θα κυνηγήσουν κάθε ενδεχόμενο για να τον κάνουν δικό τους, εάν μείνει ελεύθερος.

Την ίδια ώρα, η Ανατολή γίνεται ακόμα πιο ισχυρή από το καλοκαίρι του 2020, αφού θα επιστρέψει και ο Κέβιν Ντουράντ στα παρκέ και θα αγωνιστεί με τους Νετς, ισχυροποιώντας και με το παραπάνω την ομάδα του Μπρούκλιν.

Κάτι που μπορεί να είναι και ο λόγος να σκεφτούν περισσότερο οι Μπακς τις κινήσεις τους. Ταυτόχρονα, στη Δύση υπάρχει η φημολογία πως οι Ντάλας θα «χτυπήσουν» και τρίτο All Star για να πλαισιώσει τους Πορζίνγκις και Ντόντσιτς.

Άρα, εάν δεν κινηθούν δυναμικά οι Ουόριορς τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα γι’ αυτούς τη σεζόν 2020-21, παρά την επιστροφή των Κάρι-Τόμπσον από τους σοβαρούς τραυματισμούς τους.