Σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει που έχει έρθει. Βλέπει, καταλαβαίνει τα προβλήματα και χρειάζεται μπόλικη δουλειά για να γυρίσει το κλίμα στον Ολυμπιακό.

Μετά την ήττα από την Άλμπα στο ΣΕΦ, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως αμυντικά είναι το πρόβλημα στην ομάδα του.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω πως δεν έγινε κάτι απρόσμενο απόψε. Η ομάδα μας είναι φτωχή αμυντικά, παρόλα αυτά παλέψαμε σκληρά για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Ξεκινήσαμε το ματς έχοντας δώσει έμφαση στο πλάνο μας, δεν έπρεπε να τους κάνουμε να νιώσουν άνετα στο σουτ. Πρόκειται για εξαιρετική ομάδα σε αυτόν τον τομέα. Μας έβαλαν 9/14 τρίποντα στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός ότι ο στόχος μας ήταν να μην τους το επιτρέψουμε. Σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού αποτύχαμε. Αν δείτε τα στατιστικά, θα δείτε πως υπήρχε ισορροπία και σε κάποιες κατηγορίες ήμασταν καλύτεροι. Με εξαίρεση τα τρίποντα, όπου είχαν 56%.

Το πρόβλημά μας ήταν αμυντικό, κάτι που δεν είναι νέο. Είχαμε την επιθυμία να πασάρουμε τη μπάλα και να παίξουμε ομαδικά, αυτός ήταν ο δεύτερος στόχος μας γιατί ο Ολυμπιακός είναι από τις τελευταίες ομάδες της EuroLeague στις ασίστ. Στα τελευταία δύο ματς είχαμε 22 και 23 ασίστ που είναι καλά νούμερα. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για τον τρόπο που παίξαμε. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς, όμως όλοι μπορούν να νικήσουν τους πάντες. Τελικά παίξαμε στο δικό τους παιχνίδι, αυτό είναι το συμπέρασμά μου.

πηγή:to10.gr