Τέσσερα στη Λαμία την περασμένη Κυριακή. Τέσσερα μεσοβδόμαδα στην Καλαμάτα για το Κύπελλο και άλλα τέσσερα απόψε κόντρα στον Αρη! Ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν καταιγιστικός και διέλυσε με 4-2 την ομάδα της Θεσσαλονίκης, για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του Γ. Καραϊσκάκης, έπαιξαν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, χάρισαν πλούσιο θέαμα και πέτυχαν μια ακόμα σημαντική νίκη στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μια νίκη που τους διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +1 από τον ΠΑΟΚ (47 έναντι 46).

Μεγάλη εμφάνιση από τους Πειραιώτες, με τον Μαρτίνς να βλέπει τέσσερις διαφορετικούς παίκτες του να χρίζονται σκόρερ. Ο Γκιγιέρμε άνοιξε το σκορ στο 22’ και ο Ελ Αραμπί στο 24’ έκανε το 2-0, με τον Ομάρ στο 44’ να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό για το 3-1. Στο 37’ είχε μειώσει σε 3-1 ο Ρόουζ, σε ένα γκολ που θα έπρεπε να ακυρωθεί για οφσάιντ. Στο 63’ ο Βαλμπουενά με πέναλτι έκανε το 4-1 και το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Ντιγκινί.

Εντυπωσιακό παιχνίδι από τον Ολυμπιακό, που πλέον στρέφει το βλέμμα του στο μεσοβδόμαδο ματς με τον ΟΦΗ (22/1) στην Κρήτη για την 20η αγωνιστική. Εντός έδρας με την Ξάνθη ο Αρης (23/1).

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Η επιστροφή του Γκιγιέρμε στην αγωνιστική δράση έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τους Πειραιώτες με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Μπα, Σεμέδο και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε και Καμαρά ήταν τα χαφ και οι Βαλμπουενά, Μασούρας και Ελ Αραμπί στην επιθετική τριάδα.

Ο Ενινγκ από την πλευρά του ξεκίνησε τον Αρη με σύστημα 4-4-1-1, έχοντας τον Εμαν κάτω από τα δοκάρια και τους Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήση και Κόρχουτ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπα και Ματίγια ήταν τα αμυντικά χαφ του Αρη, ο Φετφατζίδης δεξιά, ο Μανσίνι αριστερά και ο Λάρσον πίσω από τον Ιντέγε, που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Ανοιχτό παιχνίδι με φάσεις

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Εμαν. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί μπήκε στη φάση, αλλά δεν βρήκε την μπάλα, με τον πορτιέρο του Αρη να διώχνει με γροθιές. Στο 5’ ο Μαροκινός επιθετικός βγήκε στην κόντρα, πήρε τη βαθιά μπαλιά, αλλά έκανε ανοιχτό κοντρόλ και έδωσε τη δυνατότητα στον Εμαν να βγει και να μπλοκάρει. Μετά το πρώτο 10άλεπτο άρχισε να πιέζει ο Αρης ψηλά και να κλέβει μπάλες. Στο 13’ ο Λάρσον πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι Κίτρινοι απείλησαν ξανά. Οι παίκτες του Ενινγκ πίεσαν ψηλά, έκλεψαν, ο Ιντέγε έδωσε στον Λάρσον, αυτός σούταρε, ο Ζοσέ Σα απέκρουσε εξ επαφής, η μπάλα κόντραρε στον παίκτη του Αρη, χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες με τον Βαλμπουενά. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αρη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Διπλό χτύπημα από τον Ολυμπιακό

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 22’ βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Γκιγιέρμε. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Σεμέδο κέρδισε τους αντιπάλους του στον αέρα, έκανε την κεφαλιά, ο Εμαν απέκρουσε, ο Γκιγιέρμε πήρε το… ριμπάουντ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ του Βραζιλιάνου, ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ελ Αραμπί! Ο Καμαρά έκλεψε στον χώρο του κέντρου, έδωσε γρήγορα στον Μασούρα, αυτός σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, ο πορτιέρο του Αρη απέκρουσε εξ επαφής και ο Μαροκινός στράικερ με σουτ από κοντά έκανε το 2-0.

Μείωσε ο Αρης, απάντησε με γκολάρα ο Ομαρ

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με δύο γρήγορα γκολ από τους Γκιγιέρμε και Ελ Αραμπί πήρε προβάδισμα στο Καραϊσκάκη και έβαλε στα σκοινιά του φιλοξενούμενους. Μετά το γκολ του Μαροκινού ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι. Μέχρι το 37’, όταν ο Αρης βρήκε γκολ από το… πουθενά με τον Ρόουζ. Ένα γκολ, όμως, που έπρεπε να είχε ακυρωθεί για οφσάιντ. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης από δεξιά, ο Βέλεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πέναλτι, η μπάλα πέρασε και ο Ρόουζ στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά νίκησε τον Σα για το 2-1. Όπως φάνηκε και από το ριπλέι ο Ρόουζ ήταν εκτεθειμένος, όταν έκανε την κεφαλιά ο Βέλεθ.

Μετά το αρχικό μούδιασμα ο Ολυμπιακός ανασυντάχθηκε και στο 44’ σκόραρε ξανά. Αυτή τη φορά με τον Ομάρ, με τον Νορβηγό να πετυχαίνει γκολάρα. Ο Σκανδιναβός μπακ βγήκε από δεξιά, κατέβασε ωραία τη βαθιά μπαλιά που έγινε από αριστερά και με δυνατό σουτ κεραυνοβόλησε τον Εμαν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 των Πειραιωτών. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ενινγκ αναγκάστηκε σε αλλαγή, καθώς ο Ιντέγε τραυματίστηκε και ο Ντιγκινί πήρε τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.

Πίεση, ευκαιρίες και 4-1

Οι γηπεδούχοι, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στην επανάληψη και έδειξε με το… καλησπέρα ότι θέλει να πετύχει τέταρτο γκολ. Στο 53’ ο Μασούρας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο του Αρη έπεσε σωστά και απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Εμαν μπλόκαρε το σουτ του Ελ Αραμπί. Στο 61’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλμπουενά από τον Βέλεθ. Ο αμυντικός του Αρη πέταξε στο έδαφος τον Γάλλο και ο Τζοβάρας έδειξε την άσπρη βούλα. Η φάση ελέχθηκε από το VAR και επιβεβαιώθηκε η παράβαση. Ο Γάλλος δεν λάθεψε απέναντι στον Εμαν και με ωραία εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γερμανού για το 4-1.

Αλλαγές, VAR, γκολ και λήξη

Μετά το γκολ ο Ενινγκ έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας τους Μαρτίνες και Σόουζα αντί των Φετφατζίδη και Βέλεθ, με τον Μαρτίνς να απαντάει και στο 69’ να βάζει τον Λοβέρα αντί του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος, που αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Στο 72’ ο Αρης σκόραρε με τον Ρόουζ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Ο Δεληζήσης πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά την άστοχη έξοδο του Σα, ο Λάρσον με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Ρόουζ από κοντά σκόραρε. Ο Λάρσον, όμως, ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε, μετά την εξέταση της φάσης στο VAR.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Σουντανί αντί του Ελ Αραμπί, ενώ στο 83’ ο Αρης σκόραρε με τον Ντιγκινί. Ο Γάλλος πήρε την κάθετη πάσα και με πλασέ από πλάγια θέση νίκησε τον Σα για το 3-2.

Δευτερόλεπτα μετά το γκολ ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Λάζαρο, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκιγιέρμε. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (69’ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (84’ Λάζαρος), Μασούρας, Ελ Αραμπί (80’ Σουντανί).

Αρης (Μίχαελ Ένινγκ): Εμαν, Κόρχουτ, Βέλεθ (65’ Σόουζα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Λάρσον, Φετφατζίδης (63’ Μαρτίνες), Ιντέγε (45’ Ντιγκινί).

H Βαθμολογία της SuperLeague

Καταγραφη-72


Πηγή άρθρου: to10.gr