Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ιταλού Σαλβατόρε Καρούζο με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 6-3) στον πρώτο γύρο του Australian Open.

Έτσι πέρασε στον επόμενο γύρο με λιγότερες από 2 ώρες αγώνα.

Ο Στέφανος έδειξε την ανωτερότητά του και έκλεισε θέση για τη φάση των «64» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φίλιπ Κολσράιμπερ και τον Μάρκος Χιρόν.

Το Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 43 λεπτά για να «τελειώσει» τον Ιταλό, Νο 95, και να σκορπίσει χαμόγελα και πανηγυρισμούς στις κερκίδες, όπου υπήρχαν εκατοντάδες ομογενείς για να στηρίξουν την προσπάθεια του Τσιτσιπά.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Καρούζο, ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με συνοπτικές διαδικασίες, αφού έκανε τρία μπρέικ στο σερβίς του Ιταλού και με χαρακτηριστική άνεση έκανε το 6-0 σε μόλις 22 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Καρούζο αναθάρρησε, ισοφάρισε σε 1-1, όμως και πάλι ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ σοβαρός και κυρίως κλάσεις ανώτερος, φτάνοντας στο 6-2 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ είναι που δυσκολεύτηκε (αν δυσκολεύτηκε) ο Στέφανος, όπου προηγήθηκε με 3-1 γκέιμ κάνοντας μπρέικ, αλλά ο Ιταλός δεν τα παράτησε, μείωσε σε 5-3 και απλώς ανάγκασε τον Τσιτσιπά να ανεβάσει ρυθμό και να πάρει το σετ.