Ο Ολυμπιακός έζησε μια από τις σπουδαιότερες βραδιές της ιστορίας του στο Έμιρεϊτς, επικρατώντας με 2-1 της Άρσεναλ στην παράταση, με τον Ελ Αραμπί να λυτρώνει τους ερυθρόλευκους στο 119′.

Ο «πρωτομάστορας» αυτής της τεράστιας επιτυχίας και της πρόκρισης στους «16» του Europa League δεν είναι άλλος από τον Πέδρο Μαρτίνς, τον άνθρωπο ο οποίος άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού τον τελευταίο 1,5 χρόνο και τον έχει «εκτοξεύσει στην Ευρώπη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων με τη χθεσινή νίκη πέτυχε ακόμα ένα μυθικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς έφτασε με τον Ολυμπιακό τις νίκες στην Ευρώπη σε 26 παιχνίδια. Ο Μαρτίνς πέρα από το 50% ποσοστό νικών, θέλει μια ακόμα για να φτάσει τις 14 του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είναι οι περισσότερες για προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάγεβιτς κοούτσαρε σε 36 αγώνες, ο Μαρτίνς έχει μόλις 26 και μπορεί να τον ξεπεράσει στην επόμενη φάση του Europa League. Ακόμα, για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός προκρίνεται σε παράταση και πρώτη με τον Μαρτίνς, ενώ οι άλλες ήταν με τον Άγιαξ και την Αρούκα. Ο Μαρτίνς κατάφερε να φέρει και την πρώτη φορά εκτός έδρας πρόκριση μετά από παράταση, με τον Πορτογάλο να γράφει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Πειραιωτών.

Πηγή: to10.gr