Παρά τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών, η Μπαρτσελόνα προχωρά σε περικοπές μισθών.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ανακοίνωσε πως έρχονται περικοπές μισθών όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές, αλλά σε όλα τα τμήματα, καθώς και το προσωπικό που εργάζεται για τον σύλλογο.

Χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το ποσοστό (ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως θέλουν να κόψουν το 50% των μισθών με τους παίκτες να μην δέχονται την μείωση), προχώρησαν σε ανακοίνωση, όπου τονίζουν πως ξεκίνησαν τις διαδικασίες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η απόφασή τους. Αναφέρουν πως πρέπει να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει ο κορωνοϊός στον σύλλογο της Μπαρτσελόνα και γι’ αυτό προχωρούν σε γενναίες περικοπές.

Προχωρούν και σε προσωρινή παύση εργασίας στο προσωπικό, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό το πακέτο και τους ίδιους τους αθλητές. Το «πακέτο μέτρων» ωστόσο θα πρέπει να περάσει από εξέταση, από το Τμήμα Εργασίας της Καταλονίας, όπως αναφέρει η AS, όπου ο σύλλογος θα πρέπει να δώσει τους απαραίτητους φακέλους και να εξεταστεί από κοινού η απόφασή του. Παράλληλα και οι ιθύνοντες του συλλόγου θα έχουν κατ ιδίαν συζητήσεις με το προσωπικό, πριν αποφασιστεί το ποσοστό που θα κόψουν από τους μισθούς τους.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια και η παύση στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα φέρνει τεράστια οικονομική ζημιά στον ποδοσφαιρικό «κολοσσό» της Ισπανίας, κάτι που φυσικά αφορά κι άλλες ομάδες του ίδιου βεληνεκούς. Η Μπαρτσελόνα πάντως κάνει την αρχή και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες το παράδειγμά της.