Αποφασισμένοι να επανεκκινήσουν και να τελειώσουν τη φετινή Σούπερ Λίγκα είναι οι παράγοντες των ομάδων, έστω και αν αυτό χρειαστεί να γίνει δίχως τον κόσμο στις κερκίδες. Και αυτή θα είναι η άποψη που θα επικρατήσει στην αυριανή τηλεδιάσκεψη που θα έχουν τα μέλη της Λίγκας.

Μάλιστα, ήδη έχει καταρτιστεί ένα πρώτο σχέδιο για τις ημερομηνίες που είναι πιθανές για την επανέναρξη τόσο του πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου Ελλάδας, με πλάνο να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 15 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Live Sport.

Αρχικά οι ομάδες θα ενημερωθούν πως τα προπονητικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως για ένα μήνα δε θα γίνονται προπονήσεις και οι ομάδες θα χρειάζονται προετοιμασία στη συνέχεια για να επανέλθουν.

Στην περίπτωση που στο τέλος του Απριλίου έχουν μειωθεί τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα και οι προπονήσεις αρχίσουν από τον επόμενο μήνα με την άδεια της πολιτείας, τότε το πρώτο σενάριο είναι η πρεμιέρα των αγώνων να οριστεί για το διήμερο 23-24 Μαΐου. Για κάποιους παράγοντες το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι εφικτό και θα επιμείνουν το πρωτάθλημα να αρχίσει και πάλι το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες οι ομάδες τους.

Το πλάνο, πάντως, είναι να γίνουν και οι ημιτελικοί και ο τελικός Κυπέλλου μέσα σε ένα διάστημα περίπου 40 ημερών, ώστε μέσα Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα και να υπάρξει λίγος χρόνος για ξεκούραση στους ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, η Super League έχει συμφωνήσει με τη NOVA να γίνουν οι περισσότερες αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και να υπάρξουν 2-3 μεσοβδόμαδα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα κριθεί αναλόγως με το πότε θα είναι σε θέση να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Πηγή: to10.gr