τοκιο_2020
Sports

ΔΟΕ: Να επιλεγούν και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους 2021 όσοι προκρίθηκαν για Τόκιο

Η πρόταση της ΔΟΕ προς τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές μετά τη σημερινή της τηλεδιάσκεψη ήταν ξεκάθαρη: Οι αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να επιλεγούν εκ νέου από τις αντίστοιχες Επιτροπές των χωρών τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεταφερθείσα για το 2021 διοργάνωση.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση υποχώρησαν στις έντονες πιέσεις από τους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, συμφωνώντας να αναβάλλουν τους Αγώνες κατά ένα χρόνο έως το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Όλες οι προκρίσεις που έχουν επιτευχθεί από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και μεμονωμένους αθλητές παραμένουν ως έχουν»", δήλωσε ο διευθυντής της ΔΟΕ, Κιτ ΜακΚόνελ στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης.

«Οποιοσδήποτε αθλητής πρέπει να επιλεγεί ξεχωριστά επειδή αντιπροσωπεύουν τις επιτροπές των χωρών τους. Σε όλα τα αθλήματα η κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει τους αθλητές.»

Περίπου το 57% των 11.000 αθλητών έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους αγώνες του Τόκιο πριν ακυρωθούν τα προολυμπιακά τουρνουά, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η ΔΟΕ προσπαθεί επίσης να κάνει το Ολυμπιακό Χωριό των αθλητών και πάλι διαθέσιμο αφού σχεδιάζεται να πωληθεί ως διαμερίσματα μετά από τους εφετινούς Αγώνες.

« Το Χωριό αποτελεί μέρος της πρώτης προτεραιότητας μας» δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων, Κρίστοφ Ντούμπι.

«Το Χωριό είναι το σπίτι... μακριά από την πατρίδα, μια φανταστική εξέλιξη. Είναι ένα από τα πρώτα καθήκοντα για να αποκατασταθεί αυτή η φανταστική περιουσία. Ναι, είναι απολύτως επείγον θέμα και θα πρέπει να λυθεί άμεσα».παρα