Ηρθε το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό από τη Φενερμπαχτσέ και έδειξε από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια ότι θα είναι ο ηγέτης των Πειραιωτών στη φετινή σεζόν.

Ο λόγος φυσικά για τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος πήρε από το χέρι την ομάδα και την έστειλε στους ομίλους του Champions league, ενώ παράλληλα την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ απολαμβάνει την αγάπη, τον σεβασμό και τον θαυμασμό των οπαδών και των συμπαικτών του στον Ολυμπιακού, αλλά και όλων των ανθρώπων με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Μούσα Μανσαλί, ο οποίος όταν ήταν μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο και είχε συνυπάρξει στην ακαδημία της Μπορντο με τον Βαλμπουενά.

«Ποιος ήταν ο καλύτερος στην Ακαδημία; Ο Βαλμπουενά. Εκπληκτική τεχνική κατάρτιση, κάτι το… τρελό. Ένα πραγματικό… τέρας! Το μόνο αρνητικό, ήταν πως ήταν τόσο μικροκαμωμένος, που με ένα χτύπημα στον ώμο, τον έριχνες κάτω. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν με εξέπληξε, πως έφτασε μέχρι την Μαρσέιγ.

Ο Σαμάκ ήταν επίσης πολύ καλός, ενώ και ο Μαβουμπά ήταν πολύ ώριμος στο παιχνίδι του. Τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια ήταν όταν ήμουν νέος… Στην συνέχεια, το ποδόσφαιρο γίνεται πιο ανταγωνιστικό, σαν επιχείρηση. Δεν έχω απογοητευτεί όμως, γιατί πάντα το διασκέδαζα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: to10.gr