O Ολυμπιακός έχει θέση σε ισχύ το μεταγραφικό του πλάνο ενόψει της νέας σεζόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει το ελεύθερο από τη διοίκηση να κάνει τις επιλογές, με βάση φυσικά και το μπάτζετ των ερυθρόλευκων. Ο Έλληνας τεχνικός έχει ευχέρεια και ικανότητα να βρίσκει «λαβράκια» ή περιπτώσεις που «κουμπώνουν» ιδανικά στο ρόστερ των ομάδων που έχει δουλέψει και το ίδιο θέλει να κάνει και πάλι στον Ολυμπιακό.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν στην Ευρώπη πλήθος δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη «κυκλώσει» τον πρώτο στόχο του για τη νέα σεζόν. Αυτός είναι ένας παλιός γνώριμος που ο ίδιος ο Μπαρτζώκας έφερε στην επιφάνεια και δεν είναι άλλος από τον Άντονι Γκιλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, ο Ολυμπιακός έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο την (εξαιρετική) περίπτωση του 27χρονου (17/10/1992) Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αγωνίζεται στη Χίμκι, όμως μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Μάλιστα λέγεται πως οι ερυθρόλευκοι είναι μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής, με τον Γκιλ να αποτελεί τον παίκτη που θα ενισχύσει στο «4» τον Ολυμπιακό.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για έναν παίκτη τον οποίο γνωρίζει αρκετά καλά ο Μπαρτζώκας, καθώς εκείνος τον επέλεξε το 2017 στην ομάδα της Χίμκι, ενώ η βελτίωση του τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία, για αυτό και υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για τον Αμερικανό.

Ο Γκιλ λοιπόν είναι ένας καθαρός πάουερ φόργουορντ με εξαιρετικά σωματικά και φυσικά προσόντα, απίστευτα αλτικός και ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι. Είναι διαφορετικού στυλ παίκτης από τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ διαθέτει και πολύ καλό σουτ από μακρινή απόσταση. Στη Χίμκι ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν τη τελευταία διετία, ενώ αναμφίβολα θα μπορούσε να αντικαταστήσει ή να συμπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της ρώσικης ομάδας εδώ και μια διετία, ενώ στην πρώτη του σεζόν (2017-2018) στην Ευρωλίγκα είχε μέσον όρο 11,8 πόντους, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (63,5% δίποντα, 47,8% τρίποντα, 74,3% βολές). Και τη φετινή σεζόν είναι πολύ καλός, έχοντας 8,3 πόντους και 4,5 ριμπάουντ σε 18.55 λεπτά συμμετοχής στη Euroleague, με τρομερά ποσοστά: 64,3% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα.

Επίσης ο Γκιλ στο παρελθόν και πριν πατήσει το πόδι του στην Ευρώπη, αγωνίστηκε στα κολέγια South Carolina, Virginia, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ και ήρθε στην Ευρώπη, πρώτα στην Τουρκία και στη συνέχεια στη Ρωσία.

Στο τέλος της σεζόν ο Αμερικανός μένει ελεύθερος από τη Χίμκι και θα είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους στην αγορά, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν από πρόβλημα στη μέση. Οι Πειραιώτες περιμένουν στη… γωνία για να τον κάνουν δικό τους, ενώ και ο ίδιος ο Γκιλ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα τεχνικό, αφού είναι αυτός που τον «ανακάλυψε» στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπελεντίγεσπορ.

Πηγή: to10.gr