Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «El Tiempo» ο Τσιτσιπάς, με τους Ιβηρες να αποθεώνουν τον 21χρονο τενίστα και να τον χαρακτηρίζουν ως επαναστάτη, πρίγκιπα, αλλά και ροκ σταρ.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ο συμπατριώτης μας μοιάζει με έναν ροκ σταρ με μακριά μαλλιά, που είναι έτοιμος να φέρει την επανάσταση εντός και εκτός κορτ. Οι Ισπανοί μάλιστα κάνουν ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο Στέφανος έχει κερδίσει τους Big-3 και αποτελεί το next best thing.

Αρχικά, ο Ελληνας τενίστας μίλησε για την επόμενη μέρα στο παγκόσμιο τένις: «Πρέπει να γίνει μια αλλαγή και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’αυτό, πέρα από το να είμαστε μέρος αυτής της αλλαγής. Το τένις είναι πολύ δύσκολο άθλημα με μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Εγώ βλέπω το τένις ως παιχνίδι και όχι ως δουλειά. Οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, δεν μπορεί να κερδίζουν για πάντα τους μεγάλους τίτλους. Πάντα όταν τους αντιμετωπίζω, νιώθω θετικά. Ξέρω ότι για να δω το όνομά μου ανάμεσα στους νικητές ενός slam, πρέπει να πονέσω υπερβολικά. Είναι όλα θέμα χαρακτήρα ενώ εμείς οι νέοι νιώθουμε την ευθύνη να τους νικήσουμε».

Εαν οι μεγάλες επιτυχίες έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα του: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αλλάξει πολύ. Είμαι το ίδιο άτομο που ήμουν και πριν από έξι χρόνια. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό, ακόμα και μετά την κατάκτηση του ATP Finals. Ακολουθώ το δρόμο μου και συνεχίζω να μοιράζομαι με την οικογένειά μου αυτή τη διαδρομή, προσπαθώντας να βελτιώνομαι κάθε ημέρα.

Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και να βοηθήσω ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να είμαι ευγενικός μαζί τους. Κάποιοι μπορεί να επικρίνουν την προσωπικότητά μου αλλά είναι πολύ δύσκολο να τους ικανοποιήσω όλους και να κάνω ότι θέλουν αυτοί. Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφουν οι άνθρωποι στα social media. Εγώ προσπαθώ να δημιουργήσω κάτι για το οποίοι ο κόσμος θα με θυμάται».

Πηγή: to10.gr