Ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από δυο χρόνια στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, κατακτώντας τον 45 τίτλο της ιστορίας του. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τον πιο «καρυδάτο» τίτλο της ιστορίας τους και αναμφίβολα τον πιο δίκαιο, προσφέροντας μοναδικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αυτό το πρωτάθλημα μάλιστα ήταν και το 17ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού από το 2000 και μετά, με τους Πειραιώτες να έχουν χάσει τα τελευταία 20 χρόνια μόλις τέσσερα πρωταθλήματα. Αυτό κάνει τον Ολυμπιακό και την πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τις τελευταίες δυο δεκαετίες, αφού κανένας άλλος σύλλογος δεν έχει πανηγυρίσει τόσα πρωταθλήματα.

Μάλιστα η διαφορά του Ολυμπιακού από τον επόμενο είναι μεγάλη, αφού η επόμενη ομάδα με τους περισσότερους τίτλους εντός συνόρων είναι η Μπάγερν στην Bundesliga που έχει 15 τρόπαια. Από εκεί και πέρα η Γιουβέντους με τη δυναστεία των τελευταίων ετών έχει φτάσει τους 11 τίτλους από το 2000 και μετά, ενώ τον ίδιο αριθμό έχει και η Πόρτο στην Πορτογαλία. Επόμενη στη λίστα είναι η Μπαρτσελόνα με 10 πρωταθλήματα, ενώ 10 έχει και η Αϊντχόφεν στην Ολλανδία.

πηγή:to10.gr