Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο σκοπεύουν να ακολουθήσουν περίπου το ίδιο πρόγραμμα-καθυστερημένο κατά ένα χρόνο-, για την διαδρομή της Φλόγας σε εθνικό επίπεδο, όπως ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων, Kyodo News.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου 2021, στο νομό Φουκουσίμα από το κέντρο προπόνησης ποδοσφαίρου J-Village, σύμβολο της ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011, ανέφερε το Kyodo, επικαλούμενο πηγές από την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων.

Οι δρομείς θα περάσουν και από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας σε μία διαδρομή διάρκειας 121 ημερών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο J-Village στις 26 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, αλλά λίγες μέρες πριν από αυτό, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισαν να αναβάλουν τους Αγώνες κατά ένα χρόνο λόγω της πανδημίας COVID-19.

Οι διοργανωτές στοχεύουν να παρουσιάσουν στην εκδήλωση όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά θα μπορούσαν ακόμη να κάνουν αλλαγές για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ανέφερε το Kyodo.

«Συνεχίζουμε να σεβόμαστε το αρχικό πλαίσιο όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ οργανώνουμε την διαδρομή της Ολυμπαικής Φλόγας του Τόκιο 2020», ανέφερε η οργανωτική επιτροπή σε μια δήλωση σε απάντηση της αναφοράς του πρακτορείου.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.