Η ανοργανωσιά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι μνημειώδης. Αλλά όταν αυτή η ανοργανωσιά αφορά θέματα ιατρικής φύσεως, τότε γίνεται επικίνδυνη. Και αυτό συνέβη στην περίπτωση του θετικού κρούσματος κοροναϊού του Δημήτρη Λημνιού. Για το οποίο οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενημερώθηκαν πρώτα από τα… media και εν συνεχεία επικοινώνησαν μαζί τους οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας.

Όπως ήταν λογικό, όταν το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι υπάρχει κι άλλο κρούσμα, οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θορυβήθηκαν και άρχισαν να προσπαθούν να μάθουν τι έχει συμβεί. Αρχικά από την ΕΠΟ δεν τους έλεγαν τίποτε, ενώ μετά από σχεδόν μία ώρα που όλοι προσπαθούσαν να δουν τι έχει συμβεί, ο Αντώνης Τζανετόπουλος, αρχηγός αποστολής της Εθνικής Ελλάδας και τιμ μάνατζερ των Εθνικών παιδικών ομάδων, άρχισε να επικοινωνεί μαζί τους.

Εντούτοις, η ενημέρωση που είχαν οι διεθνείς ήταν ότι οι ίδιοι δεν ήταν θετικοί και ότι ο ιός είχε «χτυπήσει» την πόρτα του Λημνιού. Κάτι που είχε ήδη γίνει γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης πολύ ώρα νωρίτερα.

Οσο για οδηγίες; Οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν είπαν κάτι άλλο στους ποδοσφαιριστές. Απλά τους ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα του τεστ. Καθώς πλέον η ευθύνη για αυτούς «βαρύνει» τις ομάδες τους. Και όπως γίνεται κατανοητό, άπαντες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν τις νέες εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν. Καθώς η επαφή τους με τον Λημνιό ήταν στενή. Πανηγύρισαν όλοι μαζί στην Πρίστινα, ταξίδεψαν με το ίδιο αεροπλάνο. Και για αυτόν τον λόγο η ανησυχία όλων ήταν μεγάλη.

Βεβαίως, αυτό που έχει σημασία να αναφέρουμε είναι ότι ο Λημνιός είναι ασυμπτωματικός, σε αντίθεση με τον Τσιμίκα που είχε δέκατα, μεν, αλλά ο ιός έδωσε «σημάδι». Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε λόγος και υπερβολικής προσοχής στις επαφές με συμπαίκτες και μέλη της αποστολής.

Τέλος, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι δημοσιεύματα σε ΜΜΕ του Κοσόβου, επιτίθενται στην ΕΠΟ, επειδή ισχυρίζονται ότι η Ομοσπονδία δεν ενημέρωσε ως όφειλε την αντίστοιχη της χώρας για το νέο θετικό κρούσμα, ώστε να ενημερώσει και τους δικούς της ποδοσφαιριστές. Κάτι, ωστόσο, που φαντάζει δύσκολο να μην συνέβη, καθώς το πρωτόκολλο της UEFA είναι ξεκάθαρο και η ενημέρωση του αντιπάλου είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες.

πηγή:to10.gr