Mια σπουδαία ευκαιρία να αποκτήσει πλεονέκτημα από το πρώτο ματς με την Κράσνονταρ έχασε άδοξα ο ΠΑΟΚ. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από την μελέτη της εικόνας που παρουσίασαν οι δυο ομάδες στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Η ποιότητα που έχει η ρώσικη ομάδα μεσοεπιθετικά αντισταθμίζεται από την σωστά στημένη άμυνα του ΠΑΟΚ που άντεξε στην πίεση που της ασκήθηκε ειδικά για περίπου μισή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι τρεις στόπερ στην ευθεία μπόρεσαν σε γενικές γραμμές να ανταπεξέλθουν. Θα τα κατάφερναν πολύ καλύτερα αν ο Γιαννούλης δεν έκανε αχρείαστο πέναλτι.

Και το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν άλλο αν ο Πέλκας έχε ευστοχήσει στο πέναλτι που κέρδισαν οι Θεσσαλονικείς πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Όμως με υποθέσει δεν γράφεται η ιστορία των προκρίσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει θέματα να λύσει ο ΠΑΟΚ και ο Αμπελ Φερέιρα. Είναι μια βδομάδα που έχει στη διάθεση του να τα λύσει ώστε η ομάδα του να εμφανιστεί όπως πρέπει για να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας. Ενδεικτικά αναφέρονται δυο. Το πρώτο έχει να κάνει με την παρουσία ενός κανονικού σέντερ φορ στην μεγάλη περιοχή της Κράσνονταρ. Εδώ υπάρχει πρόβλημα όπως υποδήλωσε η χρησιμοποίηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς σε αυτή τη θέση.

Ο Σέρβος είναι ποιοτικός εξτρέμ που παίζει με ανάποδο πόδι και θέλει χώρο για να πάει στο «ένας εναντίον ενός. Εκεί βρίσκεται το μεγάλο πλεονέκτημα που διαθέτει κι εκεί θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την ομάδα του. Ο κόουτς δείχνει να μην εμπιστεύεται πια τον Σφιντέρσκι, ο Ακπομπ πουλήθηκε παραμονές των αγώνων με την Κράσονταρ κι ο Τσόλακ μίλις ήρθε. Ωστόσο, για να φύγει ηττημένη κι αποκλεισμένη η ρώσικη ομάδα από την Τούμπα είναι απαραίτητο να υπάρχει σέντερ φορ στο γήπεδο για λογαριασμό του ΠΑΟΚ κι ο Ζίβκοβιτς από την κανονική του θέση να προσφέρει αυτά (τα πολλά) που μπορεί.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την μονόπαντη ανάπτυξη των επιθετικών πρωτοβουλιών του ΠΑΟΚ. Ο,τι είναι να γίνει, γίνεται μόνο από αριστερά. Υποθέτω ότι ο κόουτς της Κράσνονταρ το έχει ήδη διαπιστώσει. Λογικό είναι να πάρει τα μέτρα του. Με τον Κρέσπο να υποδύεται τον δεξιό μπακ ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Όταν μάλιστα παίζει κι ο Ζίβκοβιτς προς τα μέσα η δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ απενεργοποιείται.

Ο Φερέιρα για δικούς του λόγους έθεσε εκτός ομάδας τον Μάτος και φαίνεται να μην υπολογίζει τον Ζαμπά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μικραίνει επικίνδυνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Κι είναι πολύ αισιόδοξο να θεωρήσουμε ότι οι δυο μεταγραφές που ανακοινώθηκαν μόλις την Τρίτη θα είναι έτοιμε σαν προσφέρουν μέσα σε μια εβδομάδα. Ο ΠΑΟκ μπορεί ναι πάρει την πρόκριση αλλά αφού πρωτα λύσει τα θέματά του…

Πηγή:to10.gr