Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τη Νότιγχαμ Φόρεστ το 2017, εκτός από το να επαναφέρει την ομάδα στην Premier League, έθεσε ως στόχο και την άμεση σύνδεση του ιστορικού συλλόγου με την τοπική κοινωνία. Εμπράκτως, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορεί τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι αφού απαιτεί πολλά χρήματα, πολύ χρόνο αλλά και μεγάλη οργάνωση ώστε να έλθει εις πέρας αποτελεσματικά. Επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη όμως, η Νότιγχαμ έχει καταφέρει να κάνει το όραμα του ηγέτη της πράξη. Έχοντας αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση με σπουδαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες που μόνο απαρατήρητες δεν έχουν περάσει από τα βρετανικά Μέσα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Νότιγχαμ έχει βρεθεί στο επίκεντρο για τα όσα κάνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και τα οποία είναι πολύ σημαντικότερα από οτιδήποτε άλλο, ξεπερνώντας τα αμιγώς αθλητικά πλαίσια. Όπως αρμόζει σε κάθε σύλλογο τέτοιου μεγέθους. Κορυφαία Μέσα όπως το «BBC» είχαν προβάλει και επαινέσει τη Νότιγχαμ και τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την πρωτοβουλία τους με τις 3000 μερίδες φαγητού που είχαν μοιράσει σε άστεγους και άπορους ανθρώπους της περιοχής.

Κάτι που βέβαια δεν συνέβη μόνο μία φορά αλλά οι δράσεις προς όφελος των ανθρώπων που έχουν ανάγκη είναι συνεχείς και αδιάκοπες, κάτι που τόνισε σε δηλώσεις της και η επικεφαλής της συγκέντρωσης χρημάτων και επικοινωνίας της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Framework_HA», Κλερ Εντεν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη προς της Νότιγχαμ για την προσφορά και τη συμβολή της.

«Είμαστε ευγνώμονες στη Νότιγχαμ που έχει πάρει μέρος σε αυτή την πρόκληση. Από τότε που ο ιδιοκτήτης της Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε την ομάδα, είχαμε τεράστια υποστήριξη και υπάρχει πραγματική επιθυμία να κάνουμε τη διαφορά σε όλη την πόλη» λέει αρχικά και συνεχίζει μπαίνοντας σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο και τους στόχους της οργάνωσης:

«Ένας εργαζόμενος στο πλαίσιο του «Street Framework» θα περπατήσει κατά μέσο όρο 10 μίλια ανά βάρδια. Προκαλούμε το κοινό της πόλης να ακολουθήσει τα βήματα των ομάδων προσέγγισης του δρόμου, κάνοντας όποια απόσταση μπορεί ο καθένας, με όποιον τρόπο επιλέξει και εξασφαλίζοντας χορηγία από φίλους, οικογένεια και οποιονδήποτε άλλο, για να συγκεντρώσει ζωτικά κεφάλαια που θα βοηθήσουν στο να μην υπάρχουν πλέον άστεγοι.

Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν την άσκησή τους να μετρήσει εις διπλούν συγκεντρώνοντας κεφάλαια για να υποστηρίξουμε τη χειμερινή έκκλησή μας για την πρόληψη των αστέγων και των μεταναστών και την επανεγκατάστασή τους σε καταλύματα.

Η Νότιγχαμ ενθαρρύνει τους φίλους της να συμμετάσχουν στην πρόκληση αυτόν τον μήνα, για να βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την υποστήριξη του έργου της Framework για τον τερματισμό των αστέγων. Η Framework δημιούργησε έναν κορυφαίο πίνακα συγκέντρωσης χρημάτων τόσο για άτομα όσο και για ομάδες, με τα τρόπαια να πηγαίνουν στους κορυφαίους εράνους.

Ζητείται από τους ανθρώπους να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 150 £ και ένα δωρεάν μπλουζάκι πηγαίνει σε όλους όταν συγκεντρώνουν τα πρώτα 50 £. Μάλιστα θα απονέμονται μετάλλια σε όλους όσοι συμμετέχουν καθώς φτάνουν σε διαφορετικά στάδια προς τον ατομικό τους στόχο.

Η πρόκληση του Νοεμβρίου αποτελεί μέρος της χειμερινής έκκλησης του φιλανθρωπικού οργανισμού, «Άστεγοι προς το σπίτι», για την αλλαγή και τη διάσωση ζωών».

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο σημαντική είναι η βοήθεια της Νότιγχαμ σε ένα πρόβλημα που μαστίζει κάθε κοινωνία αλλά δυστυχώς δεν παύει να υφίσταται. Και σε εποχές όπως η τωρινή που η πανδημία κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, ειδικά για ανθρώπους που στερούνται ακόμη και των βασικών αγαθών τα οποία για τους περισσότερους θεωρούνται αυτονόητα.

Χάρη όμως στην προσφορά και στην ευαισθησία του Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που έχει δείξει εδώ και χρόνια, με τις δράσεις του και στην Ελλάδα μέσω του Ολυμπιακού και όχι μόνο, η κοινωνία του Νότιγχαμ μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

πηγή: to10.gr