Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ανακοίνωσαν δύο παίκτες θετικούς στον COVID-19 την Τρίτη και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς ανακοίνωσαν ότι είχαν έναν παίκτη θετικό. Καμία ομάδα δεν αποκάλυψε τις ταυτότητες των παικτών που βρέθηκαν θετικοί.

Τα θετικά τεστ ήρθαν την ημέρα που οι παίκτες του NBA ξεκίνησαν ατομικές προπονήσεις για τη νέα σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου. Ο γενικός διευθυντής των Ουόριορς, Μπομπ Μάιερς, δήλωσε ότι η ομάδα ανέβαλε την έναρξη των προπονήσεων για την Τετάρτη.

«Θα υπάρξουν εμπόδια στο δρόμο», δήλωσε ο Μάιερς κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η διαδρομή δεν πρόκειται να είναι ομαλή».

Ο προπονητής των Ουίζαρντς, Σκοτ Μπρουκς είχε παρόμοια άποψη και ζήτησε από όλους να είναι επιμελείς. «Το νούμερο ένα στη λίστα μου και στη λίστα όλων και στη λίστα της χώρας είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς», δήλωσε ο Μπρουκς.

«Το NBA έχει εργαστεί όλο το καλοκαίρι για να θέσει σε ισχύ κάποια πρωτόκολλα για να μας δώσει την καλύτερη ευκαιρία να έχουμε επιτυχία».

Όλες οι ομάδες έλαβαν πρόσφατα ένα έγγραφο 139 σελίδων από το γραφείο του ΝΒΑ που περιγράφει τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την επερχόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με μια από τις οδηγίες, ένας παίκτης μπορεί να επιστρέψει 10 ημέρες μετά από ένα θετικό τεστ, εφόσον αυτός ο παίκτης έχει δείξει βελτίωση στα συμπτώματα και είναι απαλλαγμένος από πυρετό για 24 ώρες πριν επανέλθει.

πηγή:to10.gr