Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το 2020 ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες στο τελευταίο τους παιχνίδι για τη φετινή χρονιά διέλυσαν με 5-1 την ΑΕΛ στο «Καραϊσκάκη» για την 13η αγωνιστική της Superleague και απολαμβάνουν ξανά την μοναξιά της κορυφής. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν… σμπαράλια την άμυνα των Βυσσινί και έφτασαν με εμφατικό τρόπο στο τρίποντο της νίκης.

Ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενος και ικανοποιημένος, αφού είδε την ομάδα του μετά το 6-0 επί της Λαμίας την περασμένη Κυριακή (13/12), να σκοράρει σήμερα πέντε γκολ απέναντι στην ΑΕΛ. Δύο τέρματα πέτυχε ο Ελ Αραμπί (40’, 88’) και από ένα οι Σουντανί (25’), Μασούρας (65’) και Μπρούμα (79’). Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στη δράση με τον τραυματισμό του και έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στα δύσκολα ματς που έχει μπροστά του.

Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 32 βαθμούς σε 12 ματς και βρίσκονται ξανά στο +3 από τον δεύτερο Αρη, στο +8 από τον ΠΑΟΚ και στο +9 από την ΑΕΚ, με τους δύο Δικεφάλους να έχουν έναν αγώνα λιγότερο. Οι Ασπρόμαυροι παίζουν απόψε με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (19:30) και η Ενωση αύριο με τον Βόλο (21/12, 19:30).

Το 2020 ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο λοιπόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, με τους Πειραιώτες να κλείνουν μια δύσκολη χρονιά με εμφατικό τρόπο. Μια χρονιά, στην οποία κατέκτησαν το νταμπλ και πέτυχαν μεγάλες νίκες στην Ευρώπη, όπου έφτασαν μέχρι τους «16» του Europa League. Πλέον, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς τις επόμενες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει του… Γολγοθά που ακολουθεί, με συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια.

Πρωταθλητές χειμώνα οι Ερυθρόλευκοι και βαδίζουν πλέον ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Σουντανί, Φορτούνη και Μπρούμα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Γιάννης Τάτσης ξεκινάει την ΑΕΛ με την εξής 11άδα: Μπάγιτς, Μπέρτος, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Μιχαήλ, Χαλάτσης, Γλυνός, Πλατέλλας, Πινακάς, Γιουνές.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού, με την ΑΕΛ να περιμένει στο δικό της μισό και με διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από τον Μπάγιτς. Οι Ερυθρόλευκοι γύριζαν την μπάλα γύρω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, προσπαθώντας να βρουν τα κενά στην άμυνα των Θεσσαλών, οι οποίοι όμως είχαν γυρίσει καλά τους χώρους. Το πρώτο τέταρτο πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό μετά το 15άλεπτο να ανεβάζει στροφές και να απειλεί δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά.

Στο 17’ ο Ραφίνια έκανε το γύρισμα στον Καμαρά, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπάγιτς. Ενα λεπτό αργότερα, ο Χολέμπας ανέβηκε από αριστερά γύρισε στον Μπρούμα, ο Πορτογάλος εξτρέμ σούταρε με τη μία, αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Λάρισας.

Ανοιξε το σκορ ο Σουντανί

Η τρίτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση ήταν και η… φαρμακερή. Στο 25’ ο Ραφίνια σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί στο δεύτερο δοκάρι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σουντανί από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες. Ο Αλγερινός βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης άγγιξε το 2-0, αλλά ο Μπάγιτς έπεσε και μπλόκαρε το ωραίο σουτ του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.

Ισοφάριση με τον Πινακά

Στο 31’ ο Ολυμπιακός έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο 2-0, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να το πραγματοποιήσει. Ο Καμαρά σέντραρε, ο Μπρούμα από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Μπάγιτς ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε ενστικτωδώς. Οι Πειραιώτες δημιουργούσαν τις ευκαιρίες, η Λάρισα όμως ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει.

Στο 32’ ο Ηλιάδης βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ, η μπάλα πήγαινε… συστημένη στα δίχτυα, αλλά ο Ζοσέ Σα εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Πινακάς από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Αμεση απάντηση από τον Ελ Αραμπί

Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο κράτησε μόνο για λίγα λεπτά, αφού στο 40’ ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ, αυτή τη φορά με γκολ του Ελ Αραμπί. Ο Φορτούνης συνεργάστηκε ωραία με τον Μπρούμα, βγήκε τετ α τετ με τον Μπάγιτς, γύρισε στον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός επιθετικός σαν σε προπόνηση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν γρήγορα και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Μπήκε και σκόραρε ο Μασούρας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές. Οι πρωταθλητές συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να γυρίζουν την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ψάχνοντας το κενό στην άμυνα της ΑΕΛ. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη έγινε στο 54’ με τον Ελ Αραμπί.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας των Θεσσαλών, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 58’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Μασούρα και Ανδρούτσο αντί των Σουντανί και Ραφίνια. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μάλιστα χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να κάνει το 3-1 για τον Ολυμπιακό!

Στο 65’ ο Φορτούνης άνοιξε δεξιά στον Μπρούμα, ο Πορτογάλος εξτρέμ γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μασούρας με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπάγιτς, σφραγίζοντας ουσιαστικα τη νίκη για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 75’ ο Ιβηρας τεχνικός προχώρησε σε νέα διπλή αλλαγή, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους Τιάγκο Σίλβα και Αβραάμ, με τον Πορτογάλο να παίρνει τη θέση του Φορτούνη και τον έμπειρο σέντερ μπακ τη θέση του Σεμέδο.

Εμφατικό φινάλε

Στο 79’ ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 με τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και με τρομερό σουτ νίκησε τον Μπάγιτς, συνδυάζοντας με γκολ την εξαιρετική εμφάνισή του.

Ενα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Κάιπερς στη θέση του Καμαρά και στο 87’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός τσίμπησε ωραία την μπάλα και προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά η… στρογγυλή θεά δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάγιτς.

Ο,τι δεν κατάφερε ο άσος των Πειραιωτών, το έκανε ένα λεπτό αργότερα ο Ελ Αραμπί. Ο Μασούρας από εκτελεστής έγινε δημιουργός, έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και ο Μαροκινός με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Το δεκάρι: Ο Φορτούνης σε ένα ακόμα παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός. Στο 2-1 έχει δώσει την ασίστ, στο 3-1 την πάσα στον Μπρούμα. Επαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη των Πειραιωτών.

Το κλειδί: Η γρήγορη απάντηση μετά το 1-1. Ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα το γκολ μετά την ισοφάριση και κατάφερε να πάει στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε και έφτασε στο εμφατικό 5-1.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία στον Μπρούμα να δείξει την αξία του και ο Πορτογάλος τον δικαίωσε. Στο πρώτο ημίχρονο έψαχνε τα πατήματά του, αλλά στο δεύτερο ήταν εξαιρετικός. Είχε ασίστ και γκολ.

Στον πάγκο: Η ΑΕΛ προσπάθησε με διπλή ζώνη άμυνας να σταματήσει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά το 3-1 μάλιστα κατέρρευσε, με τους Πειραιώτες να σκοράρουν άλλες δύο φορές με Μπρούμα και Ελ Αραμπί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (58′ Ανδρούτσος), Σεμέδο (76′ Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (80′ Κάιπερς), Σουντανί (58′ Μασούρας), Φορτούνης (76′ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα, Ελ Αραμπί.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Γκοτζαμανίδης, Μπέρτος (76′ Γρηγορόπουλος), Γλυνός, Χαλάτσης, Μαϊδανός, Πλατέλλας (81′ Κοτσιανούλης), Πινακάς, Γιουνές (67′ Νούνιτς).


Πηγή: to10.gr