Τούρτα με παντεσπάνι χωρίς γλουτένη
    
                            Υλικά
        
        
Για το παντεσπάνι
        
        
Για την επικάλυψη
        
        
Οδηγίες παρασκευής
                    Για το παντεσπάνι
- 250γρ. μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη (Pastry Mix) Μύλοι Αγίου Γεωργίου
 
- 200γρ. ζάχαρη
 
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
 
- 5 αβγά
 
- Για το σιρόπι
 
- 100ml νερό
 
- 160γρ. ζάχαρη
 
Για την επικάλυψη
- 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
 
- 2 μπανάνες
 
- φουντούκια χοντροσπασμένα
 
Οδηγίες παρασκευής
- Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
 
- Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη ταχύτητα και ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα Ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
 
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα (διαστάσεων 26εκ.), αδειάζετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, έως ότου το παντεσπάνι αποκτήσει έντονο χρυσό χρώμα.
 
- Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.
 
- Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού, απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζετε με φουντούκι.
 
            
 En