Πριν λίγους μήνες, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον Λουίς Σουάρες, με τον Ρόναλντ Κούμαν να τον είχε θέσει ουσιαστικά εκτός ομάδας. Έτσι, ο Ουρουγουανός αποχώρησε για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μια κίνηση που βγήκε 100% στους «ροχιμπλάνκος» καθώς οδηγεί την ομάδα του στην κορυφή της La Liga και είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 14 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον Λιονέλ Μέσι που έχει 12.

Σωστή απόφαση η αποχώρησή του 

Ο τεχνικός των Καταλανών εξακολουθεί να θεωρεί σωστή την απόφαση του Σουάρες να αποχωρήσει τη δεδομένη στιγμή από την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας παράλληλα ότι θα έπρεπε να είχε πάει καλύτερα στη Γιουβέντους. «Είναι μέρος της δουλειάς σου. Μιλάς στο σύλλογο- και όταν ήρθα ως προπονητής στη Μπαρτσελόνα, είχαμε τις απόψεις μας και είχα τις πληροφορίες έξω από τον σύλλογο – και τελικά παίρνεις αποφάσεις. Πρέπει να λάβεις αυτές τις αποφάσεις.

Φυσικά, θα ήταν καλύτερο ο Λουίς Σουάρεζ να υπογράψει τη Γιουβέντους αντί για την Ατλέτικο Μαδρίτης, επειδή εξακολουθεί να βρίσκεται στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αλλά αυτό το είδος απόφασης, έπρεπε να πάρουμε.

Είναι πολύ σκληρό, αλλά δείχνοντας σεβασμό στον παίκτη και νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό. Και εξακολουθώ να συμφωνώ με αυτό που κάναμε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» στο «Athletic».


πηγή:to10.gr